Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Czy to będzie już ta słuszna 156 SW 2002 jtd

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Domyślnie Czy to będzie już ta słuszna 156 SW 2002 jtd

Witam Oglądałem dziś kolejna alfkę 2002r 1.9jtd 135kkm. Mam kilka pytań.Pytanie troche głupie, ale czy przy 120kkm to nie za szybko, podobno było zbyt twarde. Ponadto wykładzina pod pedałem sprzęgła przetarta, a pedały też dość mocno starte. Podobno jeździła kobieta? Kierownica też dobrze nie wygląda, na drążku dają się odczytać cyferki. W poprzedniej z przebiegiem 180kkm cyferki były nieczytelne. Właściciel ściągnął je z Francji rok temu. Zapewnia że serwisował i daje bez problemu autko do sprawdzenia. Dość problematyczna sprawa to wymieniona szyba i prawy błotnik, ale błotnik dobrze spasowany gdyby nie powiedział sam to bym nie zauważył niewiem jako to wyglada pod spodem. Pozostałe szyby sa z 2001, a alfa z 2002. Silnik chodzi dobrze przyśpiesz, nie dymi. Zawieszenia specjalnie nie słychać. Cena około 25000zl Proszę o sugestie.
    Zdjęcie poglądowe ta moja ma czarne zegary, pozatym taka sama.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Witam kolego, ja kilka dni temu tez szukałem alfy i jednak kupiłem szybciej niż myślałem jest to już druga dlatego chyba poszło tak szybko... Silnik jest bezawaryjny lecz mi kolega powiedział żebym się zainteresował stanem turbiny i tak zrobiłem nawet ona jest w porządku :mrgreen: ja osobiście w przebiegi nie wierze ponieważ zabieg cofania jest nie drogi i wiekszość gosci kupuje tansze egzemplarze z powodu duzej ilosci km a pozniej cofaja... druga sprawa jeżeli autko było robione poza polska to bez obaw może być tylko lekko zrobiona a nie pokrzywiona rama auta powiem,że trudno o auto całkiem bezwypadkowe w polsce więc lepiej kupić po lekkim przetarciu lub małym uszkodzeniu. kierwonice lewarki to są rzeczy które można kupić i zmienić więc na to sie przeważnie nie patrzy...jak jest utrzymane nie leje sie z silnika dużo oleju to kupuj. Jeżeli jest zarejestrowana to utarguj na 24 lub moze mniej ja bym kupił w miare jak jest autko utrzymane... ostateczna decyzja należy do Ciebie i życzę udanej transakcji... Pozdrawiam!!!

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Domyślnie

A pozostałe szczególnie to przetarcie wykładziny na podłodze pod pedałami. Czy to możliwe przy takim przebiegu 12000. Sprzedawca twierdzi że sprawdzał komputerowo przebieg po zakupie i w serwisie podali mu wówczas jeszcze mniejszy 115kkm? Sprzedający wzbudza zaufanie i raczej dba o swoje autko, nie handlarz. Przed sprzedaż wymieni jeszcze ojej i termostat.

J@rek
    Gość

Domyślnie

dziury w chodniku przy pedale gazu zrobiły się, co prawda w volvasie, po 350000.

Obecna alfa, 130000, chodniki firmowe i nie bardzo maja ochotę być wytarte, a co dopiero mówić o dziurze.

Nie ma diesla z tak małym przebiegiem z 2002. Z Francji. - stawiam na dobrze ponad 300000.

Użytkownik Świeżak Avatar czarek145
    Mieszka w
    Środa Wlkp.
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał J@rek
    Nie ma diesla z tak małym przebiegiem z 2002. Z Francji. - stawiam na dobrze ponad 300000.
    Dlaczego??? to niemożliwe? Czy wszyscy robią 50 tys km rocznie?
    Cytat Napisał maroz
    Ponadto wykładzina pod pedałem sprzęgła przetarta, a pedały też dość mocno starte
    chociaż w tym konkretnym przypadku wydaje się to możliwe. Po przebiegu 120 tys km pedały, kierownica i wykładzina powinny być praktycznie jak nowe. Chociaż na to nie ma reguł - zależy od stylu jazdy i kierowcy.

J@rek
    Gość

Domyślnie

[quote="czarek145"]
    Cytat Napisał J@rek
    Dlaczego??? to niemożliwe? Czy wszyscy robią 50 tys km rocznie?

Nie. Ale nie kupują diesla, bo drożej to wyjdzie niż benzyna.
    A jak już ktoś się taki znajdzie (bardzo wątpię) to zostanie takie auto w rodzie lub wśród znajomych.
    Pojedź sobie i poszukaj. Będziesz wiedział jak to wygląda.
    3 letnie auto z silnikiem diesla i na licznikach powyżej 200000 to norma, a nie wyjątek.
    Zwłaszcza kombi.

Może jakieś małe pokurcze typu corsa lub podobne będzie miało trochę mniejszy przebieg, ale nie o 70%, tylko o 20%.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Dokłądnie z małym przebiegiem nie trafisz auta za granicą , no chyba że masz szczęście i trafisz... ''Gość wzbudza zaufanie,nie jest handlarzem...'' skąd ja to znam,ponad tydzień temu miałem podobną sytuacje jak szukałem 147 alfy i gość mówił,że olej selenia wlał bo miał jakąś stara litrową butelke,rozrząd i wszystko zrobił,jak przyszło co do czego to nawet przebieg nie ten...

mar77
    Gość

Domyślnie

Ja przed kupnem 2.4JTD pojechalem do ASO. Tam odczytali mi aktualny przebieg poza tym powiedzieli mi co jest nie tak i co bedzie do wymiany. Sprawdzilo sie w 100%. Wiec polecam odwiedzic ASO i zaplacic te 200zl, przy cenie auta to grosze.

Użytkownik Świeżak Avatar czarek145
    Mieszka w
    Środa Wlkp.
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał J@rek
    Pojedź sobie i poszukaj. Będziesz wiedział jak to wygląda.
    nie muszę nigdzie jeździć, jakbyś spojrzał na mój avtar wiedziałbyś że jeżdżę dieslem. Nie jest to łatwe ale udaję się znaleźć diesla z przyzwoitym przebiegiem - naszukałem się ale poszukałem - 99r. 170 tys km rzeczywiste, udokumentowane.

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto

Domyślnie

Podobno nie da się sprawdzic przebiegu w tym roczniku, przed liftingiem. Sprzedający twierdzi że sprawdzał w serwisie i komputer wykazywał mniejszy przebieg o pare tysięcy niż ten licznikowy, ale czy ta dziura w wykładzinie jest możliwa przy takim przebiegu 132000km. Ponadto ma wydruk z geometrii samochodu. No i daje samochód do sprawdzenia w dowolnym serwisie.