Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Czy to będzie już ta słuszna 156 SW 2002 jtd

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Hehe... w mojej 166 też się nie dało,ale jednak dali rade tylko chęci wystarczą!!! Jeżeli nie masz kogoś kto zna się na aucie i nie pomoże Ci przy kupnie jedź do ASO i wszystko wyjdzie... przekonasz się jak ludzie mówią prawdę, gdy zależy im na sprzedaży :!: Poza tym jak kolega wyżej wspomniał może mieć ponad 300 000km bo dziury w dywaniku się nie robią same po 100 000 km... patrz również na fotele,boczki drzwi w jakim są stanie...

Rosik
    Gość

Domyślnie

[quote="J@rek"]
    Cytat Napisał czarek145
    J@rek napisał/a:
    Nie ma diesla z tak małym przebiegiem z 2002. Z Francji. - stawiam na dobrze ponad 300000.

Dlaczego??? to niemożliwe? Czy wszyscy robią 50 tys km rocznie?

Nie. Ale nie kupują diesla, bo drożej to wyjdzie niż benzyna.
    A jak już ktoś się taki znajdzie (bardzo wątpię) to zostanie takie auto w rodzie lub wśród znajomych.
    Pojedź sobie i poszukaj. Będziesz wiedział jak to wygląda.
    3 letnie auto z silnikiem diesla i na licznikach powyżej 200000 to norma, a nie wyjątek.
    Ale jednak małoprzebiegowe rodzynki się zdarzają, nawet w dieslach. przykład mam w zasadzie pod ręką - Ford C-max, 2005 r., 18.000 km przebiegu. Oczywiście jednak do tego zawsze jest odpowiednio wysoka cena... :roll:

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Skoro jezdzila nim kobieta to moze dziura po butach typu "szpilka" ? Moze wlasciciel mial nawyk trzymania caly czas nogi na sprzegele i z tad to przetarcie?A mzoe raz zostalo rozdarte ostrym kantem buta i reszta sama poszla z czasem?? Moze bez dywanikow jezdzil?? Dlaczego od razu 300000?? Auto osobowe to nie bus zeby nim robic po 5.000 miesiecznie, co daje ponad 1.000 tygodniowo, co daje 200 km dziennie do pracy i z powrotem? Tyle to ja jezdze jako kierowca, bo taka mam prace. Na zwyczajne dojazdy do pracy, nawet na tych super autostradach to te 300.000 to ciezko wykrecic. Fakt zadarzaja sie takie auta, ale nie przesadzaj ze wiekszosc takich jest....

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto

Domyślnie

A jeszcze co do zalozyciela tematu to w tych pieniadzach kupisz autko po fl wnetrza, duzo ladniej wygladajace. Widzialem na allegro w tamtym tygodniu z 2004 roku 1.9 mj, po liftingu zewnetrznym i wewnetrzynm, na polskich rejestracjach za 23000zl, tylko sedan, nie SW

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Domyślnie

Fotel i środek poza tym są w bardzo dobrym stanie. Silnik nie dymi i ładnie przyśpiesza. Czy ewentualne 300kkm to już bliska śmierc dla alfy. Jak jest z obtarciami na progach od uszczelek drzwi, bo tutaj sa niewielkie. W poprzednim egzemplarzu z przebiegiem "180kkm" były na całej długosci wytarte do białego podkładu, pozatym kierownica i lewarek w tej obecnej wyglądają lepiej niż wtej z "180kkm". Druga sprawa niewidac tez w niej efektu wypiaskowania progów co przy większym przebiegu chyba powinno byc 100%.
    Też widziałem parę alf po liftingu w tej cenie tylko dlaczego co nie które tak długo są w ofercie np http://moto.allegro.pl/item354062315...10_airbag.html

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto

Domyślnie

Nie moze byc tylko 1 rzecz wytarta, a reszta w bardzo dobrym stanie... Sprawdz w jakim stanie sa np uszczelki zewnetrzne, powiny juz byc sparciale od deszczy,wiatrow i innych warunkow pogodowych, jesli faktycznie ma taki wielki przebieg rzedu 300.000 km

adamodg
    Gość

Domyślnie

mnie osobiście takie teksty o przebiegu, stanie foteli, drążka, kierownicy, dywaników itp nie interesują - bo
    jak sprzedawca ma felerny towar za np 8kpln i puszcza za 14kpln
    to:
    dołoży troszkę za dywaniki nowe
    za gałkę
    kierownicę
    i całą resztę też jest w stanie zrobić za małe pieniądze i na czysto zostanie my np 3 kpln i to jest zysk

jedyna słuszna rada to sprawdzenie auta w jakiejś stacji i zdrowy rozsądek ( wiem po sobie że trudno o to przy zakupie AR )
    a gdyby się okazało że trzeba coś naprawiać przy Belli to dla fana marki będzie to po prostu odmówienie sobie innych przyujemności
    p.s.
    jak zrobisz sam to wtedy wiesz że było zrobione :mrgreen:

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Domyślnie

jak zrobisz sam to wtedy wiesz że było zrobione :mrgreen:[/quote]
    Też tak myślę, ale znając serwisy to nie wiem czy można im ufac do końca.

gardlo
    Gość

Domyślnie

Serwisom do końca ufać nie można. Ja bym zrobił tak:
    1. Wywiad u właściciela, spisanie wszystkich danych, co było robione etc.
    2. We francji to auto było gdzieś serwisowane, znajdź kogoś kto szprecha po ichniemu i zadzwoń do serwisu, popytaj o podstawowe rzeczy - wyjdzie prawdziwy przebieg, kiedy był robiony rozrząd etc.
    3. Jeśli się dane zgadzają to ASO w polsce, i to najlepiej inne niż w okolicy zamieszkania sprzedawcy, jeśli informacje się nie zgadzają to znaczy że sprzedawca coś kręci i nie ma sobie co głowy zawracać. W ASO najczęściej wykryją dużo rzeczy do zrobienia bo zależy im na kasie.
    4. Punkt 3 jest obowiązkowy, jak już wcześniej koledzy wspominali...