Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: spojler147

Użytkownik Świeżak Avatar lucas147GTA
    Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie spojler147

Witam moze ktos ma w swojej 147 orginalny spojler tylnej klapy i podesle foto jak jest montowany .Wiem ze sa 4 sruby ale chcialem sie dowiedziec gdzie potem w klapie sie je wkreca.

sabotage
    Gość

Domyślnie

Jakie śruby (?) on jest przyklejany do szyby .

Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie spojler

Cytat Napisał sabotage Zobacz post
    Jakie śruby (?) on jest przyklejany do szyby .
    byl miesiac temu do sprzedania na allegro oryginal do lakieru i z niego wystawaly sruby tak jakby byl montowany nad szyba

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

To jeśli wystawały jakieś śruby.. znaczy że to nie oryginał.. bo ori lotka jest przyklejana.. tylko i wyłącznie.. do samej krawędzi dachu i dwie stopki na szybie..

Jak się dokopiesz do linka z allegro tego o którym mówisz to wstaw foto to możnaby zobaczyć co to za zamiennik albo jakiś tuningowy..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto

Domyślnie

http://allegro.pl/alfa-romeo-147-lot...027079729.html pytalem czy do klejenia sprzedajacy powiedzial ze sa 4 sruby

---------- Post added at 19:27 ---------- Previous post was at 19:23 ----------

na zdj nr 1 sa widoczne

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

yyyy ?? O kurde.. to ktoś był dobrym koksem jeśli wiercił 4 otwory w szybie.. bo te stopki przecież na szybie się opierają xD .. Nigdy nie spotkałem się ze spoilerem GTA na śruby.. a tym bardziej ze 4 stopkami.. zwykle ma 2 stopki..

Możnaby zadzwonić do ASO albo lepiej podjechać ze zdjęciami i spytać co to za spoiler, i czy faktycznie montują go na śruby do szyby tylnej.. ale coś mi się nie wydaję.. ktoś chyba sam taki patent wymyślil, może się bał ze klej nie wytrzyma..

Edit:
    Tu widać na drugiej fotce że spoiler ma 2 stopki na szybie i jestem pewien że jest przyklejony.. Tak jak w każdej GTA/TI

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/s...ue&tabNumber=2

Także niewiem co to za spoiler na allegro jest na tej aukcji..
    Ostatnio edytowane przez wheelerwasp02 ; 17-02-2012 o 01:31
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Ogier Avatar -snoop-
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1,9JTD Distinctive 2003

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    yyyy ?? O kurde.. to ktoś był dobrym koksem jeśli wiercił 4 otwory w szybie..
    Takie rzeczy tylko w Rosji

Grzegorz147
    Gość

Domyślnie

witam, temat już przewijał się na forum, http://www.forum.alfaholicy.org/styl...nia_lotka.html i zapewniam że ani ja ani koledzy nie wiercili otworów montując daszek/spioler z wersji TI, klej do szyb załatwia sprawe i bez problemu trzyma przez cały rok niezależnie od warunków za oknem.

pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

dokładnie dziury to w bani maja Ci co by wiercili... klej wystarczy... spróbuj odkleić wtedy lotkę... jak byś na lakier przykleił to razem z lakierem by zeszła... a lakier wszyscy wiedzą jak się trzyma blachy...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie

W wersji Ducati Corso spoiler mocowany jest na cztery śruby do szyby. Czyli oryginalna szyba tylna ma cztery otwory pszez które wkreca sie wkrety na specjalnych oringach. U mnie w GTA chyba jest przyklejony daszek ,choć mam wrazenie że kiedys jak rozbierałem tapicerkę tylnej klapy u siebie to widziałem sruby przez szybę ale nie dam sobie reki uciąc. W ducati Corso natomiast widziałem na własne oczy ten patent i na 100 procent jest daszek na cztery sruby mocowany.

---------- Post added at 18:02 ---------- Previous post was at 17:57 ----------

Cytat Napisał lucas147GTA Zobacz post
    http://allegro.pl/alfa-romeo-147-lot...027079729.html pytalem czy do klejenia sprzedajacy powiedzial ze sa 4 sruby

---------- Post added at 19:27 ---------- Previous post was at 19:23 ----------

na zdj nr 1 sa widoczne
    To jest na bank daszek z Ducati Corso. Możesz go śmiało przykleić na kleju do szyb,bedzie pasował.[COLOR="Silver"]

[
    [

[
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage