Witam.
Mam nietypowy problem...w sumie może to i nie problem lecz warto zapytać przed wyrzuceniem pieniędzy w coś co może okazać się zbędne.
Kupiłem swoją 156 z jednym kluczykiem ( czerwonym ).....
Wszystko było by ok gdyby nie fakt iż gość przejechał po nim pojazdem gąsiennicowym w wyniku czego obudowa kluczyka w obecnej chwili jest sklejona czerwoną taśmą.....
Jestem estetą i wolałbym by mój kluczyk do pięknego autka wyglądał równie dobrze jak ono samo....
Nie mam pojęcia czy mój samochód ma zamek zamykany i otwierany również z pilota......,w kluczyku znajduje się płytka z układami elektronicznymi i płaska bateria jak do płyt głównych w PC i oczywiście transponder immo , brak jest gumki/przycisku tego co jest na boku kluczyka.
Teraz pytanie do Was szanowni forumowicze - czy można gdzieś kupić takową obudowę kluczyka,lub chociaż górną część bo podejrzewam dolna jest scalona z kluczem?? Na allegro można kupić tyko ową gumkę ,której u mnie brak z tym że.......ciekawe czy jest w moim modelu zamek na pilota? ( mniemam że tak skoro w kluczyku jest wszystko co do tego potrzebne ).Czy opłaca się kupować gumkę za 30pln czy może lepiej kupić jakiś kluczyk , rozmontować go i zabrać gumkę , górną obudowę i ewentualnie elektronikę co będzie kosztowało min.50pln ( na alledrogo można już taki kluczyk zakupić w tejże cenie ).
Co proponujecie w takim wypadku ??
Może ktoś ma na zbyciu takowy kluczyk ??
Pozdrawiam![]()