-
Równiez stoje przed wyborem alfy, były BMw oraz merc, szukam zadbanej 156 jtd 1,9 110km rocznik 2000-2001 myslicie ze egzemplarze za 10 - 12 tysi sa oki?? Nie patrze na te ponizej 9 tysiecy bo pewnie bez sensu.
EDIT............
chodzi na przykłąd o ten egzemplarz co sądzicie o nim
http://moto.allegro.pl/super-alfa-15...110495628.html
Ostatnio edytowane przez lukaszLDZ ; 15-02-2012 o 19:05
-
-
-
Mam jeszcze takie pytanie jak sprawdzić stan turbiny ??
---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 13:42 ----------
Haalo pomoże ktoś ??
---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 16:21 ----------
I jeszcze jedno chciałbym się dowiedzieć ile taki silnik2.4 20V pali ?? Bo ktoś mi mówił że przy takiej ekonomicznej jeździe 8 litrów w mieście ...
-
Użytkownik
Alfa i Omega
Turbiny nie da się dokładnie spradzić bez jej rozebrania.
Można zrobić test drogowy ale nie da to 100% pewności.
Rozebranie i sprawdzeine łopatek i luzów da większą pewność.
Sam mam 2.4 ale krótko. Średnie spalanie wyszło mi 6.78 l/100km na prawie 1800km. (spalanie realne wg. motostats.pl, komputer sporo przekłamuje)
Z tego 70% na trasie. W mieście 8 jest możliwe ale mało prawdopodobne. Zależy na jakich odległościach itp.
-
Można sprawdzić czy przewód IC - turbina nie jest mokry i co najwyżej ciśnienie doładowania na kompie oraz nasłuchiwać czy nie za bardzo nie gwiżdże. Mój 2.4 10V w trasie przy spokojnej jeździe 6.5 a po mieście 9-10.
-
Wito a depczesz ją trochę czy tak bardziej ekonomicznie jeździsz?
-
Ja mam 156 z roku 2001, przejechane 97000 było to moje marzenie taką Alfe mieć ,miałem poprzednio 3 Fiaty ale komfort jazdy i wrażenia z jazdy nie zapomniane, nie ważne że muszę zrobić zawieszenie i skrzynię ale dałem 1/3 ceny więc zrobię i wiem czym jeżdżę
,podobno nie ważny wiek auta tylko stan techniczny
-
Moja 156 2.4JTD ale 10v Przy stosunku50/50 miasto trasa (akurat tak się układa moja codzienna trasa) spala niewiele ponad 7l/100km, ale przy raczej spokojnej jeździe do 100km/h poza terenem zabudowanym, bo szybciej się nie da (nie, że Alfa nie może, ale warunki drogowe nie pozwalają). Wiadomo, że miasto miastu nierówne, ale ja dojeżdżam z tzw "sypialni" (rejon domków jednorodzinnych poza miastem, jak w każdym większym mieście) do Gdańska, a więc czasem i 3/4 drogi stoi się w korku. Jeżeli chodzi o wyniki spalania podawane przez użytkowników, to polecam stronę autocentrum..
-
Kolega forumowy z podkarpacia ma na sprzedaż Alfę 156 JTD pisać na PW lepiej mieć auto od ''alfisty''
Uprawnienia