Strona 5 z 24 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 232

Temat: Pakiet Zender'a

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Ja już zaczynam odkladać Zderzak do 156 zakupiony w 2007 roku (ponoc pierwszy w pl?) przez nijakiego rocky kiedyś obecnego na AC teraz już tylko na AH przez 5 lat trzyma się świetnie mimo, że przeszedł przez ten czas kilkadziesiąt tyś km i niejednego policjanta i krawężnik zaliczył. NA wiosnę czekają progi gta look oraz spoilerek tylny w stylu autodelta, zakupione jakiś czas temu w AutoDS. Niestety autko na bieżąco jeżdzące nie ma nawet czasu do lakiernika podjechać żeby kolor dobrali.
    Każdy element z Auto Ds trzymałem w ręku i mogę potwierdzić o jakości tych produktów.
    PS mariusz jak przykleić te progi(156 gta look) Czy to trzeba na wkręty czy samym klejem i jakim klejem? Będę wdzięczny za info.
    Foto zderzaka

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Dzięki bardzo..

Progi przykręć wkręcikami (po 2) od strony kół i masz zdaje się 3 łapki na każdym progu od góry pod drzwiami.. tam też przykręć.. Co do kleju, nie jest konieczny na progach, ale warto punktowo go dać w kilku miejscach, bo JTD mają spore wibracje i zimą jeśli nie dasz kleju może Ci gdzieś próg brzęczeć o nadwozie..
    Jaki klej..? Do takich celów nie wymyślił nikt nic lepszego jak klej do szyb.. np. Wurth.. ale może też być inny.. Używają go do montażu spoilerów nawet fabrycznie, tylko pod nazwą odmiany siliconu.. Do spoilera też go użyj.. i pamiętaj, brudzi koszmarnie.. ale zmywa się łatwo acetonem, choć ubrudzonych nim rąk nie domyjesz szybko, więc rękawiczki lateksowe to mus..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Thumbs up

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Dzięki bardzo..

Progi przykręć wkręcikami (po 2) od strony kół i masz zdaje się 3 łapki na każdym progu od góry pod drzwiami.. tam też przykręć.. Co do kleju, nie jest konieczny na progach, ale warto punktowo go dać w kilku miejscach, bo JTD mają spore wibracje i zimą jeśli nie dasz kleju może Ci gdzieś próg brzęczeć o nadwozie..
    Jaki klej..? Do takich celów nie wymyślił nikt nic lepszego jak klej do szyb.. np. Wurth.. ale może też być inny.. Używają go do montażu spoilerów nawet fabrycznie, tylko pod nazwą odmiany siliconu.. Do spoilera też go użyj.. i pamiętaj, brudzi koszmarnie.. ale zmywa się łatwo acetonem, choć ubrudzonych nim rąk nie domyjesz szybko, więc rękawiczki lateksowe to mus..
    Wielkie dzięki za info. Będzie montowane wg Twoich zaleceń.

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Kupiłem przedni zderzak i zamontowaliśmy dzisiaj 3/4 przedniej dokładki, którą w zamian za kopię użyczył mi kolega maziarek1, teraz tylko trzeba będzie odrestaurować resztę i można robić formę..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

michu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał michu Zobacz post
    Witam
    prawdopodobnie bede mial do sprzedania oryginalny pakiet zdjety z mojej 166 - przod,tyl,progi,bez lotki na bagaznik.
    Na 100% potwierdze we wtorek.Zanim go wystawie na ebay chce go zaoferowac w klubie bo wiem ze jest duze zainteresowanie.Problemem moze byc wysylka poniewaz bedzie szedl z UK takze trzeba wziac pod uwage koszt przesylki.Jeszcze nie mam konkretnej ceny ale minium to Ł250,ostatni jaki poszedl na ebay'u byl za Ł350 z lotka.
    We wtorek dam znac.
    No wiec tak,przod i tyl zdjety i mam je na sprzedaz.Progi zostaly na aucie poniewaz po ich zdjeciu okazalo sie ze potrzebne sa oryginalne progi bez ktorych wyglada to dosc makabrycznie,a ze nie mialem ich i z braku czasu nie skombinowalem oryginalu musialem je zostawic.Jesli jednak ktos bylby zainteresowany progami mam namiar na kolesia ktory ma oryginaly nowe za £80 i tylko musze potwierdzic czy wciaz je ma.Do piatku czekam na oferty na pw i pozniej jesli nic z tego nie bedzie wystawione zostana na ebay.uk
    Przod ma lekkie pekniecie od spodu -prawa strona nie widoczne po zalozeniu i mysle ze spokojnie bedzie to mozna pospawac.
    Cena jaka mnie satysfakcjonuje w granicach £200.

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

...a koszt wysyłki z UK ile ? ..bo to może wynieść drugie 200 funtów jak nie masz umowy. Jak będziesz sprawdzał, pamiętaj o maksymalnych gabarytach, które taka paczka będzie przekraczała dla większości tanich przewoźników.

Co do spawania produktów Zendera, jest to zazwyczaj niewykonalne z racji surowca jaki stosują.. który się nie topi, bo jest chemoutwardzalny..

michu
    Gość

Domyślnie

Wysylka z Uk do PL wyniesie £30 i paczki wyjezdzaja co sobote.Przewaznie dostawa trwa trzy dni robocze.
    Przy poprzedniej 166 z Zenderem mialem takie samo pekniecie i zostalo to naprawione przy okazji malowania zderzaka-co prawda nie wiem jak ale mozna.Takze nie powinien to byc problem.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0279.JPG
Wyświetleń:	161
Rozmiar:	190.0 KB
ID:	47073   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0280.JPG
Wyświetleń:	165
Rozmiar:	149.6 KB
ID:	47074   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0281.JPG
Wyświetleń:	148
Rozmiar:	167.2 KB
ID:	47075   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0282.JPG
Wyświetleń:	150
Rozmiar:	156.9 KB
ID:	47076   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0283.JPG
Wyświetleń:	155
Rozmiar:	97.2 KB
ID:	47077  

Ostatnio edytowane przez michu ; 15-02-2012 o 14:07

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Wrzuć może do działu sprzedaży swoją ofertę.. ja dziękuję, doprowadzę do ładu tę, którą mam.. od Mariusza, ona też była naprawiana.. na zasadzie blacha, nity itp.. niestety zenderowskie produkty są mało wdzięczne do naprawy..

Kto wozi takie paczki za 30 funtów.. ? Dobra stawka jak dla osób przychodzących z ulicy..

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 16:50 ----------

Cytat Napisał Dawid_Zielu Zobacz post
    jeśli chodzi o taki pakiecik do 166 FL to także bym był zainteresowany, kwestia ceny.
    Jeśli ktoś miałby na zbyciu przedni zderzak do wersji FL w dobrej cenie, proszę o sygnał..

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Prawdopodobnie do końca lutego forma przedniej dokładki będzie gotowa.. a zatem cały komplet Zendera do Alfy 166 będzie dostępny..
    Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 19-02-2012 o 10:41

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Ile taki komplecik?