licznik wyzerowałem i z ostrowa do Kalisza i z powrotem wyszła 6,3l i spokojnie wcale nie jechałem![]()
licznik wyzerowałem i z ostrowa do Kalisza i z powrotem wyszła 6,3l i spokojnie wcale nie jechałem![]()
nie wiem co się tak na mnie czepiacie nie wiem.. mam wam zdjęcie zrobić ? jak mówię że po jeździe po mieście -u mnie to wieś.. Koszęcin... jak ktoś chce sprawdzić jakie warunki do jazdy... po przejechaniu tam po wyzerowanym liczniku i przejechaniu ponad 100km w samym Koszęcinie komputer pokazał 7,0 -7,1 .. więc w takim razie mam uszkodzony licznik i zaniża mi o 3 litry spalanie
i nie jeżdżę żadnym eko drivingiem ale jazda na 4tyś obrotów non stop raczej nie jest normalne
mi pokazuje 7.4-7.5 ,a tak na prawde spali 9-10 i u ciebie tez tak pewnie jest...ile kilometrow zrobisz teraz na zbiorniku ? ja zrobilem 350km a wyjezdzilem juz 3/4 baku prawie, no moze zostao mi jeszcze 1.5 cwiartki...na ktorej zrobie moze 200-220 km co da mi moze 570 moze 600km na baku, 55L ktore zalalem do pelna od chwili zapalenia sie rezerwy : na 600 km = 9.1L/100km...srednio
Ostatnio edytowane przez peenbe ; 12-02-2012 o 18:21
czyli masz rozbieżności duże co do licznika a realności ja zrobiłem 124km od zalania pełnego baku i pojechałem dzisiaj dotankować (jazda po samej wsi) i do baku zalało się 8,21 litra....
8,5-9.0 miasto krk, zima, 15 km do pracy. (wg, komputera) faktycznie na stacji chyba trochę więcej...![]()
moja bestia koło 20 litrów. ale jezdziłem nią tylko dwa tygodnie. czeka na mój przyjazd i sprawdzenie pod kompem. domyslam sie ze sonda siadła lub cos jeszcze. a myślicie że uszkodzony wariator ma wpływ na spalanie??
ma wpływ uszkodzony wariator, na forum gdzieś o tym było.
wlasnie wyjezdzilem zbiornik od rezerwy do rezewrwy na zalanych 55L przejechalem 650 km wiec wychodzi 8.4/100km, a na komputerze 6.4L srednie...dodac trzeba ze byly duze mrozy i duzo jedzilem na ktotkich odcinkach po miescie i moze 200 km zrobilem poza miastem , nie mylic z trasa...
Bella 147 1.9 JTD 6,5 7,0 miasto 5.5 trasa do 120 ponad 120 wiadomo zwieksza sie spalanie. Ale za to fajny zryw i juz wiele autek odpadlo na szosiePOLECAM