nie lepiej użyć tulejek z PU ?? koszt to +/- 1000 zł a same plusy![]()
nie lepiej użyć tulejek z PU ?? koszt to +/- 1000 zł a same plusy![]()
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
No to złe wieści o częściach z ASO.A historia z pękajacymi ławami tylnymi.Czy ktoś o tym słyszał?Czy to przez PU?
![]()
same tuleje nie, ale jak obniżysz i założysz twardsze amortyzatory, to może taka sprawa nadwyrężyć każdą konstrukcję
o lipnych TSach było pełno, ale o pękającej ramie tylnej nigdy nie słyszałem
verdebiancorosso
Nawiązując do tematuWymieniłem dziś tulejki wewnętrzne wahacza górnego lewą jak i prawą stronę na "zwykłe" z all... za 40 PLN/szt i w końcu cisza w tylnim zawieszeniu a stare były już wyraźnie słyszalne przy większej dziurze. Wymiana w warunkach garażowych bez prasy w sumie bez większych problemów.
Nie wiem jak długo potrzymają ale narazie ze względu na koszt 80 zł za całość - zdecydowałem się na nie. Jeżeli "pójdą" następne to wtedy pomyśle o PU![]()
mówisz o trójkątnym wahaczu górnym? on ma dwie tuleje na stronę od wewnątrz
verdebiancorosso
Nie nie, źle napisałem - chodzi mi o dolny(podłużny z 3-ma tulejami), ten do którego przykręcony jest amor. W opisie aukcji było podane wew. górnego...
Edit: dokładnie taka x2: http://allegro.pl/tuleja-wahacza-gor...180568603.html
Ostatnio edytowane przez luniuu ; 03-03-2012 o 13:37 Powód: link
Kiedyś napisałem do tego sprzedawcy pytanie dlaczego tuleje górnego wahacza i dolnego są w innej cenie skoro sprzedaje dokładnie to samo - odpowiedzi oczywiście nigdy nie uzyskałem
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...