Witam,
czy może mi ktoś powiedzieć czy moja Alfa 2.4 JTD 175 koni 2004 ma (lub powinna mieć) filtr cząsteczek stałych? NIe mogę znaleźć tej informacji nigdzie...
dzięki!
![]()
Witam,
czy może mi ktoś powiedzieć czy moja Alfa 2.4 JTD 175 koni 2004 ma (lub powinna mieć) filtr cząsteczek stałych? NIe mogę znaleźć tej informacji nigdzie...
dzięki!
![]()
nie ma, i mieć nie powinna![]()
Z wielką ulgą przyjmij do wiadomości, że na pewno nie ma![]()
Ma tylko twa tłumiki katalityczne w szeregu oraz centralny i końcowy. Chyba, że masz tak jak ja założony 3 katalizator (wymysł niemki aby taniej wjeżdżać do berlina).
W tamtych latach w alfach nie montowali jeszcze DPF'ów.
Ostatnio edytowane przez danus77 ; 21-02-2012 o 00:25
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
dziekuje koledzy!! co za ulga, bo nasluchalem sie o tym wiele!
pozdrawiam wszystkich!
danus piszesz że w tamtych latach nie montowano dpf-u w alfach,jak kolega ma auto z 2004 roku a rok później w 159 był standardem,więc w tamtych latach jednak montowali.
A jeśli chodzi o 166 to spotakałem się z informacją że od sezonu 2005-2006 w wersji silnika 2.4 185 koni z ecu EDC16 C39 (identycznym jak w 159-200koni) który jako jedyny w gamie 166 spełnia normę euro 4 ,właśnie dla tej normy stosowano jako opcję dpf.ale sam nigdy dpf-u w 166 nie widziałem.
zawsze jest sposób na usunięcie na stałe tego ustrojstwa![]()