Telbi, zdecydowanie robić, bo któregoś dnia, po prostu nie odpalisz. Ale najpierw niech Ci jakiś mechanik dokładnie zdiagnozuje problem, piszę to dlatego, że ja miałem też problem z silnikiem, ale dopiero po rozebraniu okazało się, że popękane są wszystkie tłoki, a na trzecim porysowana jest gładź cylindra - koszty naprawy + części jest taki, że bardziej opłacało mi się kupić drugi silnik, w którym zrobiłem od razu głowicę i pierścionki.
---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:36 ----------
Jeśli chodzi o pomiar przy zimnym, czy ciepłym silniku, to przy takich wynikach, nie za bardzo ma to znaczenie.
A jeśli pomiar był na zimnym to co ???
a na ciepłym to co ??
Można zapytać![]()
Tak, zapytać zawsze można, ale przy takich wynikach, tak czy inaczej silnik jest do roboty, bez względu na to, czy robiony był na zimnym czy na ciepłym.
No to pokrzepiłeś mnie).
Dzięki raz jeszcze
Próba olejowa to relikt starych mechaników, chcesz poznać stan techniczny silnika to zrób próbe ciśnieniową komór spalania to jest dużo bardziej miarodajne niż wlewanie oleju do komory spalania
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
I co z tego, że relikt, skoro się sprawdza. Alfa Romeo Montreal to też relikt a wszyscy na forum strzykają po ścianach na jej widok.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
No to stało się w sobotę auto do roboty wstawiam, nie będę czekał na zgon.
Dziękuję bardzo za pomoc.
Pozdrawiam i zdrowia życzę Wam i Waszym pięknościom