witam mam problem nie grzeje mi tylnia szyba i nie wiem co jest grane bylem u elektromechanika powiedział mi ze nie dochodzi prąd tam i nie wie jak to zrobić pomóżcie mi bo nie wiem co może być i gdzie jest przekaźnik do tylnej szyby pomóżcie dzięki
witam mam problem nie grzeje mi tylnia szyba i nie wiem co jest grane bylem u elektromechanika powiedział mi ze nie dochodzi prąd tam i nie wie jak to zrobić pomóżcie mi bo nie wiem co może być i gdzie jest przekaźnik do tylnej szyby pomóżcie dzięki
Na forum jest instrukcja do 156 w j. polskim. Sprawdź w schemacie bezpieczników i przekaźników a potem poszukaj w aucie.
sory ale jakbys mi powiedzial dokladnie gdzie sa te przekazniki
Widzisz Belfer musisz przygotować purpurowa poduszeczkę i na niej podać gotową odpowiedź, wskazówki to za mało. Nie ma lekko.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Sorry ale nie zanam sie zabardzo na autach teraz kupilem pierwszy i zdobywam doswiadczenie
Ale je nie znam na pamięć schematu przekaźników wszystkich AR... Poszukaj tą instrukcję a nie licz na gotowe. Regulamin dokładnie mówi, że najpierw szukamy a potem pytamy, jeśli nie ma odpowiedzi.
---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:34 ----------
Nikt się nie urodził z tą wiedzą. Podpowiedziałem Ci co może być przyczyną a resztę znajdź sam. Instrukcja jest w PDF, więc sobie ściągnij, wydrukuj i już będzie łatwiej![]()
bezp. nr 15
potem sprawdź miernikiem jakimś czy na konektorach na szybie jest prądzik
jak tam jest ale nie idzie na "paski" na szybie to wychodziłoby na to że owe "paski" straciły swoje właściwości
wtedy kupujesz za kilka zł pastę/lakier przewodzący i odtwarzasz sobie te paski na nowo
ja bezp. będzie ok a na konektorach nie będzie "prądu" to gdzieś na przewodach chyba by trzeba szukać
p.s.
tego "mechanika" to bym pogonił jak miałby mi takie diagnozy stawiać ...
mam jeszcze dylemat ponieważ w instrukcji jest pokazane bezpieczniki 3 rzędy po 5 w każdym czyli 15 a u góry w instrukcji wszystkich jest 9 a ja mam 8 o co z tym chodzi