Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Temat: 156 2.0 TS vs. Gulf V GTI

mar77
    Gość

Domyślnie

Slyszalem, ze na takie wyscigi jedzie sie prawie na rezerwie - w koncu paliwo tez wazy. Najlatwiej stracic na wadze majac pusty bak. A dodatkowo mozesz zatankowac V-Powera, tylko sprawdz wczesniej czy czujesz jakas roznice jak zatankujesz V-Powera w stosunku do normalnego paliwa.

Z drugiej strony oba auta maja naped na przod, wiec istotnym elementem jest wystartowanie. Mozna potestowac z cisnieniem przednich opon.

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

raczej nie widze szans dla alfy. Tak samo jak 2.5 v6 nie ma specjalnie szans z silnikiem vr 6 w corrado widziałem takie wyczyny dwa razy z udziałem tych samych aut i za każdym razem wynik był ten sam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Baty dostaniesz...

No chyba, że ten golf z 2 składany :wink: albo kolega jest :mrgreen:

A jak nic z tego to przegrałeś...

Zrób tak, jak koledzy mówią, wywal wszystko co tylko ci się chce wyjmować...

Dbaj o dobry przelicznik moc/masa...

O tym paliwie, też dobra wskazówka (tak jak w F1...)

No i umyj sobie szybę i walcz... 8)

pikero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    raczej nie widze szans dla alfy. Tak samo jak 2.5 v6 nie ma specjalnie szans z silnikiem vr 6 w corrado widziałem takie wyczyny dwa razy z udziałem tych samych aut i za każdym razem wynik był ten sam.
    co do pojedynku 2.5 v6 24v z "rzędową" fałką 2.9 volkswagena to bym polemizował dobry kierownik byłby w stanie troszkę pokrzyżować plany kierowcy corrado musicie pamiętać że w takich pojedynkach to od kierowcy dużo zależy ale tez od innych aspektów czyli stan obu aut ogumienie itp no chyba że to jest pojedynek w stylu mercedes 124 200D kontra np Ferrari Testarossa (moje ulubione dodam )

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Obiektywnie na to patrząc... nie masz raczej szans. Zmiana biegów w tym przypadku nie jest akurat dużym argumentem, choć jeśli gość będzie "nietryb" (a tacy się za kierownicą GTI często zdarzają...) to możesz nadrobić. Poza tym różnica mocy i osiąganie jej przy niższych obrotach w Golfie jest dość duża i to będzie chyba argument przeważający. Więc radził bym jednak sobie odpuścić w celu uniknięcia kompromitacji na oczach golfiarzy, choć ja życzę Ci zwycięstwa... Co innego jest startować 146- tką z silnikiem 1,4 do Golfa IV 1,6 i objechać go na każdym zakręcie a nawet prostych (golf 1,4 może konkurować z T.S. 1,4 ale Alfa musi mieć wtedy odłączonego jednego tłoka żeby miał jakieś tam szanse...) Dzięki takim akcjom alfa nabiera respektu i potwierdza sportowy rodowód. Jednak Golf V GTI to jakby na to nie patrzeć udane auto sportowe, pomyślane tylko do takiej jazdy i posiadające spory potencjał i raczej nie jest porównywalny z żadną alfą chociażby ze względu na bezduszność tej formy pojazdów dla ludu....

ViP Pirat drogowy Avatar szamacz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR GT 1.9 jtd

Domyślnie

Zawsze zostaje montaż nitro, jeśli silnik nie wyskoczy to masz wygraną w kieszeni
    Swoją drogą nie widziałem jeszcze Alfy z instalacją podtlenku azotu :>>
    To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...

AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
    AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance

Rosik
    Gość

Domyślnie

pikero, ty miałeś takie fajne specjalne paliwko do swojego małego porszaczka - może tym by Alfę zalać, to nie tylko golfa wytnie :twisted:

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

jaka dyskusja wynikneła wygląda na to że już musisz turbo zakładać Nitro i wywalać wszystko ze środka a ja po prostu Ci mówie startuj jak najlepiej potrafisz a kolega z golfa sam przyzna że alfa nie wymięka
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.

ViP Pirat drogowy Avatar szamacz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR GT 1.9 jtd

Domyślnie

Cytat Napisał alfasound_mania
    sam przyzna że alfa nie wymięka
    chyba raczej kierowca nie wymięka :>>
    To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...

AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
    AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance

Fury
    Gość

Domyślnie

Najlepiej zeby tyl auta wygladal tak

4-5 godzinek i wszytko wymotnowane :mrgreen:

Oprucz rasowego odglosu i lepszego samopoczcuia sa jeszcze minusy, ciezko co kolwiek zrobic bez tylnej kanapy z ... :mrgreen: ops:

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia