Strona 39 z 78 PierwszyPierwszy ... 293031323334353637383940414243444546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 773

Temat: O L K U S Z !! to tu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

ale ty chyba santi nie dawno ta alfe kupiłeś było trzeba urwać ze 400 zł na rozrząd.
    a jak to ci sie stało szybko jechałeś ?
    wiadomo już coś bo chyba TS są kolizyjne podczas zerwania rozrządu?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar drobiazdzek
    Mieszka w
    KOL..../ SO.....
    Auto
    auto na ropa

Domyślnie

santi, czyzby to twoja niunia sie kreci po XXX lecia????
    nie ma już BELLI..., czekam na lepsze czasy....

saint21
    Gość

Domyślnie

NO powiem Ci Aronia ze nie dawno i urwalem ale to trzeba bylo na paliwo do roboty zostawic a wiedzialem ze wyplatka bedzie to sie zrobi rozrzad. No w sumie jak jechalem ze slawkowa to troche ja przygazowalem ale zas bez przesady i klękła na gorniczej. Tam nie chodzilo o urwanie paska tylko byl tak łysy ze juz nie krecil.

drobiazdzek no krecila sie bo ogolnie stad jestem ale poki co stoi u mechanika. A ty co tez z osiedla ??

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał featmilka Zobacz post
    Koledzy - czy jest szansa, że ktoś z Was obejrzy auto, które jest chyba na wyciągnięcie ręki w Olkuszu?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-fac...C22990384.html

kolego auto oglądałem autem jechałem wieczorem zdam relacje

aj santi21 szkoda silnika miejmy nadzieje ze silnik cały. daj znać co i jak z autkiem.

---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Tak jak mówiłem dzisiaj byłem oglądać AR 156 z komisu w Bolesławiu M-CARS Wyzwolenia (przy karczmie BIDA i ALDI)

Zaczynając od samego początku czepiając się chwytu reklamowego nie jest to fullopcja chyba ze były jakieś najbogatsze wersje bez elektrycznychi nie podgrzewanychi foteli..
    Zacznę od wnętrza..
    i tu jestem pod wrażeniem auto ma prawie 180. Tysi siedzenia wyglądają jak nowe skóra w super stanie wygladna mięciutka lecz ma minusa ze nie jest podgrzewana…
    wnętrze bardzo zadbane czyściutkie nie porysowane ku mojemu zdziwieniu kierowca wygląda jak nowa czego nie mogę powiedzieć o gałce zmiany biegów.. ale wydaje mi się ze nie jest to oryginalna gałka bo wygląda tak jak by była przed liftowa okrągła zwykł na moje oko nie pasuje do całego wnetrza.. ale nie zagłębiałem się nigdy w temat 156 wiec musi się wypowiedzieć ktoś kto zna dobrze te auta jak wygląda gałka po lifcie.

idąc dalej auto ma nie nabitą lub nie szczelną klime nie chłodzi.. gość nie ma kodu do radia i nie można posłuchać jak Graja głośniki bose lecz… nie wiem jak to jest z tym bosem w alfach czy tylko napis znajduje się na syczkach (miałem w librze bose i na każdym głośniku miałem znaczek z tym napisane)subwoofer jest w bagażniku.

kwestie mechaniczne tez prawie bez żadnych zastrzeżeń silnik pracuje ładnie cicho równo trzyma obroty nie kopci dobrze przyśpiesza z góry suchy.
    lecz podczas jazdy wyczuwalne sa wibracje na kierownicy i pedałach nigdy nie miałem okazji wcześniej przejechać się 1.9jtd wiec nie wiem może tak jest…. To tez pozostawiam do obgadania osoby które maja takie auto.

lecz niestety nie jest tak pieknie jak pisze….
    jak pisałem wcześniej widać na zdjęciu ze maska nie zchodzi się ładnie z grilem gość się tego nie wypiera.. mówiąc ze malowany był l prawy błotnik.. ale wydaje mi się ze troche wiecej… cześć grilaktora zamontowana jest w zderzaku trzyma się na słowo honoru… i tak myślę ze jak by był to tylko błotnik to gril trzymał by się solidnie.
    idać dalej… przednia szyba nie jest oryginalna jest z 2000 roku pozostałe szyby w oryginale…
    auto tez miało przygodę z lewym tyłem.. gość twierdzi ze nie mam racji ale..
    ja nie jestem ślepy choć na samym końcu dostrzegłem malutkie 3 kropeczki rdzy koło znaczka 156.. a wiem ze w alfach temat rdzy został zamknięty… ale ktoś robił ten błotnik dość fachowo bo wszystkie szczeliny dobrze zachowane lecz na szczęście widać ze lampa zamontowana w klapie nie zachodzi się dobrze z lampa na błotniku … i znaczek 156 nie jest fabrycznie przyklejony.
    tak to wyglada z mojej strony..

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:37 ----------

A teraż naraże się właściciela 156.. ale musze to napisać
    nigdy nie oglądałem się za kupnem tego modelu… gdyż wydawał mi się mały…
    teraz po oglądnięciu i przejechaniu się tą alfą stwierdzam ze nie kupił bym jej nigdy,..
    mam porównanie ponieważ swojego czasu jeździłem lybrą a lybra i alfa maja tą sama płyte podłogowa.. i stwierdzam ze w librze jest o wiele więcej miejsca z tyłu na nogi.. bardziej przestronniejsze wnętrze.. i lepszy komfort jazdy..
    lecz bryła alfy 156 jest o wiele ładniejsza niż libry… i majac do wybory 156 vs lybre wybieram lancie.
    Ostatnio edytowane przez Aroniaa ; 24-02-2012 o 20:52

Użytkownik Świeżak Avatar featmilka
    Mieszka w
    Myślenice
    Auto
    156 SW-16V 150KM

Domyślnie

Wielkie dzięki Aroniaa. Jak będziesz gdzieś w okolicach Myślenic lub Suchej Beskidzkiej daj znać chętnie postawię coś niecoś za tą specjalną relację.
    A ja szukam dalej...

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

prosze bardzo kolego.. szukaj szukaj ale uważnie bo duze tego złomu stoi w komisach.. ja radze szukaj na forum

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

z play to ja mam internet kolego mobilny <LOL>

Użytkownik Rowerzysta Avatar Preston
    Mieszka w
    Chrzanów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Jasne jasne Ty to masz wszystko z wszystkiego

Spot Grill-Chorzów 13.11.2011

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

hehe telefon mam z orange
    jak tam preston byłeś na jakimś zlociku po tym naszym olkuskim?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Preston
    Mieszka w
    Chrzanów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Narazie nie bo praca na popołudnie do pon. pozniej dwa dni wolnego i na rano to w tym czasie moze cos sie pomysli do Katowic mam zamiar jechac ale tam trochu pozno sie spotykaja

Spot Grill-Chorzów 13.11.2011

Uprawnienia