Dziwne wydaje mi sie ze to swap bo zadko spotkac 1.7 w tym aucie byc moze niewiem sam![]()
Dziwne wydaje mi sie ze to swap bo zadko spotkac 1.7 w tym aucie byc moze niewiem sam![]()
1.7 16V owszem były i wcale nie tak mało ich jeździ8V tylko 1.4 i 1.6 jeżeli chodzi o 145/146.
no to szykuj kolego ok 2500pln na remont razem z pompa oleju, powodzonka
ja chyba mało zrozumiale pisze ,trudno,a co do nowości to wczoraj wstawiłem silnik 1.7 8v który przytargałem z krakowa,wieczorem paciorek odmówiłem ,żeby nie wyciągać po odpaleniu,olej shell helix 10/40 mam nadzieje ze boxer go polubi, mam panowie pytanko,w tym silniku jest tylko czujnik temperatury na wskaźnik,nie ma tego z tyłu na kompa ,czy muszę go przekładać do odpalenia czy nie ,dużo zwiększy sie spalanie jak go nie podłączę , napewno bedzię podłączony ,teraz chce go tylko odpalić i zobaczyć jak mruczy lub huczy
![]()
Daj inny olej, musi być czujnik na komputer właśnie tak załatwia sie silnik, paliwo w oleju
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
no wiec boxer gada ,nie tłucze narazie ,wiec nie jest źle ,mam takie pytanko ,prawdopodobnie poprzedni właściciel zastąpił sonde śrubką, na kolektorze jest wkręcona śrubka ,a sondy brak ,gdzie szukać wtyczki od sondy bo nie mogę znaleść ,i boxer taki przymulony ,może to być wina braku sondy,poprzedni tez taki muł był
Jak uruchomiłeś silnik to sprawdź ciśnienie sprężania oraz ciśnienie smarowania wtedy będziesz wiedział w jakiej kondycji jest silnik.
wtyczki szukaj na grodzi wtyk 3pinowy![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv