Pompa jest firmy RICAMBI na metalowych częsciach... Warte to coś...?
Pompa jest firmy RICAMBI na metalowych częsciach... Warte to coś...?
No i teraz pytanie, czy ktoś (czytaj w domyśle jakiś chińczyk) sprytnie nie podrabia oryginalnych części firmy General Ricambi?
Na wloskich oryginałach zawsze jest napisane "ricambi originali".
A tu mamy do czynienia tylko z nazwą ricambi i tyle.
Oj - żeby to nie było coś w rodzaju Panasonic - Panasonix
Z moich wniosków wynika a w zasadzie to pewne że nazwą " ricambi originali" fiat znaczy własne oryginalne produkty... Natomiast firma ricambi to włoska firma zajmująca się także częsciami samochodowymi - niekoniecznie musi to być made in china
Wlasnie bede zmienial cały rozrząd razem z wariatorem, półpanewkami i uszczelniaczami wałków, w zasadzie brakuje mi tylko pompy... Jezeli na tej aukcji jest wszystko z pierwszego montażu to wole kupić ten zestaw i założyć...
P.S do calej tej operacji postanowiłem jeszcze zmienić uszczelke dekla, zrobić płukanie silnika, oraz zmienić olej i filtry...
3tyś. Km. temu zmieniałem przepływke na bosch-a, przewody oraz świece i fajki firmy ngk... Nic już mnie w tym aucie chyba nie zaskoczy... W planach też wymiana panewek (lepiej dmuchać na zimne)
Ostatnio edytowane przez ziulek61 ; 27-02-2012 o 17:36
ten zestaw napewno nie moze byc do wszystkiego. 1.6 ma inny napinacz i chyba pasek jest tez innego rozmiaru
---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:05 ----------
a do tego w roznych rocznikach były rozne długosci paska napewno tak jest przy 1.8 wiec sprzedawca piszac ze pasuje do wszystkich modeli i rocznikow sciemnia
Moze i sciema...
Na dole aukcji każe podać VIN dla pewności.
Wg. Mojego powiedział ze pasuje.
P.S ja za wymiane tego wszystkiego mam wycene u mechanika (100km od warszawy) na 100-120 zł w zależności od tego czy nie bedzie nic zapieczone itd.
W warszawie taka wymiana dziesieć razy droższa...
Ostatnio edytowane przez ziulek61 ; 27-02-2012 o 19:24
[QUOTE=ziulek61;807186]Moze i sciema...
Na dole aukcji każe podać VIN dla pewności.
no to jak ktoś poda vin to dobierze idywidualnie do kazdego. Nie musi wystawiać osobnych aukcji![]()