to chyba tylko ja mam takie asoza 1.6 dalem cos 200zł teraz kolega w lybrze 2.0 220zł z pomka wody dawał bedzie bo juz jest zapisany
laweta w aso 120zł tez tanio i jeszcze fure myja po serwisie za free
to chyba tylko ja mam takie asoza 1.6 dalem cos 200zł teraz kolega w lybrze 2.0 220zł z pomka wody dawał bedzie bo juz jest zapisany
laweta w aso 120zł tez tanio i jeszcze fure myja po serwisie za free
wiecie co ja ta fakture wkleje na forum 200 czy 215zł za robote dałem w ASO FIAT / ALFA / LANCIA w FAP BIELSKO BIAŁA Katowica xx ... za srube do wahacza 36zł a normalnie 45 zł za gumke na pedał sprzegla 15zł z logo alfa ... to nie sa zmyslnoe ceny sam bylem zdiwiony juz kilka razy pisałem o tym rozrzadzie![]()
Nie ma się co dziwić takimi cenami. Serwis musi zarobić i na siebie i na salonNa całą infrastrukturę i daninę dla "czapki", czyli danego koncernu. Stąd godzina pracy mechanika, średnio licząc, to ok. 140 zł. I stąd te ceny.
O jakości usługi w ASO czy u garażowca tutaj nie dyskutujemyI ASO i garażowcy niezależnie od cen i tak będą mieli swoją Klientelę.
w bb maja to w d.... salon w bielsku jest w fabryce fiata tam to sie musisz prosic zeby ktos sie zainteresowal tam dostaja pensje plus cos za sprzedaz wiec maja to w d ..... tam wchodzisz i auto z 2010 170,000zł - 159wiec to inaczej wyglada niz w w takim prywatnym salonie bo to wlasnosc fiat spa tak samo aso wszytkie thesisi sa serwisoane w bb np jak jest wiekszy problem oni maja okol 25 podnosnikow do aut i pracuja na 2 zmiany to jest inne aso niz wszystkie
![]()
absolutnie nie uwierzę
to koszt roboty czy roboty + części ?
ale nawet jak sama robota ok 200zł to jak na ASO to cena wręcz nieosiągalna
jaką tam mają stawkę roboczogodziny ????
przykład :
wymiana oleju
no i trzeba odkręcić osłonę silnika
koszt roboczogodziny na pracownika 80zł
udział ludzi w odkręcaniu osłony - 2 sztuki
czas - 0.5 godz
koszt operacji samego demontażu osłony - 2 osoby ( jedna kręci , druga trzyma osłonę ) po 0,5 godz ( 40zł ) = 80zł
czujecie to ???![]()
„Błogosławieni ci, którzy nie widzieli, a uwierzyli”Ewangelia wg św. Jana (20, 24-29)
f vatsorki 226zł za wymiane ponioslo mnie z tymi 200zl
pomylilem sie
![]()
ale kto teraz nie uwierzy ?
czesci sa moje bo mam upusty w focie i IC wiec bardziej mi sie opłacało kupic chyba poprostu wasze asa was tną w d...e
![]()
zapraszam do bb
![]()
Ostatnio edytowane przez szajbus0 ; 28-02-2012 o 10:15
Jak widać ASO z Bielska jest równiejsze, a inni są tylko równiTylko pozazdrościć Kolego, że tam mają takie stawki roboczo godziny ( 75,00 netto ).