a koszt takiej zabawy?
a koszt takiej zabawy?
Panewki to był tylko pomysł, chęć spróbowania czegoś nowegotrzeba iść nieszablonowo i sprawdzać nowe pomysły, bo bez tego pewnie byśmy i wcieraczek nie mieli
Dziś już pękł przewód sprzęgła hehe, uroki Alfy, na szczęście jeszcze nie wyjechałem od mechanika. Dodam jeszcze, że po wymianie wariatora silnik brzmi cudownie
muzyka dla uszu
<-- Mi amore, meravigliosa belladona
No to szerokosci,ja tez w zeszlym miesiacu 5 tysia na naprawe calej gory silnika wywalilem
O kolega z WłocławkaSilnik u was kupiłem, zgaduje, że pasek rozrządu koledze poleciał
![]()
To panewka ma się wytrzeć, a nie wał
Panewek nie wzmacniamy.Takie wynalazki przy mocno wysilonych motorach kończą się......wiadomo.
Jestem po dużo bardziej poważniejszym remoncie silnika.....bez "udziwnień" i nie boje się cisnąć mojej AR do MAX obr przez długi czas i pod dużym obciążaniem (po remoncie przejechane ok 50kkm)
Na Twoich wynalazkach bym się troszkę bał![]()
Przeciez napisalem ze tego nie bede robil. To byl tylko pomysl przedyskutowany z innymi osobami, wszystkie za i przeciw i jest wniosek że to sie nie opłaca wiec nie bedzie robione. Nie jestem mechanikiem z wykształcenia więc czysto teoretyzuje. Interesuje się tym czysto hobbystycznie. Dlatego są to takie wariacje na rozne kombinacje
Ale tu chodzi ze to nie jest jakas wariacja na dany temat tylko całkowity bezsens. I ktoś to bedzie potem czytał i sie zastanawiał skąd wziąć hartowane panewki.
Można sie zastanawiać też czy kłaść gładź łopatą, albo trawnik kosić cepem, ale czy to ma jakiś sens?
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96