Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Nie działa telefon

Użytkownik Maniak resoraków Avatar zimnylm
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    alfa romeo 166 2.0 V6 turbo

Domyślnie Nie działa telefon

Witam wszystkich i proszę o pomoc mianowicie zakupiłem niedawno alfę 166 i okazało się że nie działa w niej telefon wyświetla mi na monitorze informację że twój system nie posiada telefonu, jest tak czy włożę kartę sim czy nie byłem na komputerze ale nie mogli się połączyć wyskakiwał im komunikat : centrala ics posiada kod bf 0780809b nie znany żadnemu systemowi.Powiedzieli mi że ics może pochodzić z innego auta ale nie powiedzieli co mam w takim przypadku zrobić. Strasznie mi zależy na tym aby ten telefon uruchomić.
    Pomóżcie jeśli możecie

Użytkownik Romeo Avatar madmax-y
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    AR166 2,0TS.;HS VT600;AR 145 1.4 Bx Była

Domyślnie

Witam nowego kolegę ze 166 w klubie.
    Mam pytanie czy jak kupiłeś Alfinkę to dostałeś oryginalne karty z kodami do niej?
    Jeżeli masz kody to spróbuj odłączyć komputer i ponownie go załączyć wpisując pózniej kody ICS
    może to coś da .
    Jeżeli nie to rzeczywiście możesz mieć 2 w 1 tzn,ze ICS jest z innej Alfiny .
    U mnie działa bez zarzutu ale i tak korzystam z niego mało.
    Pozdroiwonka.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

A masz na 100% czytnik SIM, czy tylko szczelinę?
    Ramka może pochodzić z jednego ICSa, a bebechy z drugiego.
    To, że ICS pochodzi z innego bolidu nie ma znaczenia.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto

Domyślnie

Wyjeżdżam dziś do roboty do niemiec jak będę miał wolny weekend to wyjmę ics i zobaczę co jest grane z tyłu.Odłączałem akumulator i nic to nie dało.Jeśli kupię drugi ics z telefonem to powinien działać? Może ktoś ma na sprzedaż ics żebym mógł najpierw podłączyć i sprawdzić

Użytkownik Rowerzysta Avatar lolix
    Mieszka w
    Philippines
    Auto
    DavidtubAJ

Domyślnie

Dobre to się podłączę - wkładam kartę sim - nówka nie śmigana - ICS cośtam wyświetla, sprawdza i wraca do trybu emergency call. Typ od którego Belle uratowałem <notabene h#j mu w z#d> twierdził że jest belgijski simlock - teraz mi trochę głupio z półtoratonowym telefonem do komisy walić coby simlocka zdjęli... tym bardziej że nie wiem czy wogóle taka przyczyna.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Pierwsze słyszę, żeby ICS miał simlocka. Ja u siebie sprawdzałem na kartach Orange i Play i chodzi bez problemu (z Playa trochę dłużej schodzi mu zalogowanie się do sieci).
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Użytkownik Rowerzysta Avatar lolix
    Mieszka w
    Philippines
    Auto
    DavidtubAJ

Domyślnie

to właśnie czy ktoś mi powie o co kaman?? na obecność karty reaguje i po reakcji "pfffffff" kończy współprace. Chyba że właśnie w Belgii mieli promocję - teź tam dajmy na to w T-Mobile abonament to twój telefon będzie miał 190 koni, skórę i alusy... kiedyś nie ale teraz iPod ze Swarovskim to ceną AR 166 Busso to bije na łeb. KUR#A J#%O M#Ć ja chce do przedwojennych Włoch gdzie Alfa, Ferrari, Lambo i Maseratti były warte więcej niż stado poręcznych gadżetów.. :/

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Telefon w ICSie to Siemens S(ileś tam), pisałem o tym, nie chce mi się teraz tego szukać.
    Smoka nie ma, ale może (być może) mieć włączone zastrzeżenie innych kart (nie pamiętam, czy to już jest w menu tej eSki).
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto

Domyślnie

Jutro mam trochę czasu to zdemontuje ics.Wie ktoś jak rozpoznać czy jest tam wszystko od telefonu czy czegoś nie brakuje, z tego co widziałem na fotkach to nie zauważyłem różnicy między tym z telefonem a bez. Powinna tam być jakaś dodatkowa wtyczka? A i zauważyłem z tyłu w bagażniku z prawej strony koło przekaźników luźną czarną wtyczkę czy to ma coś wspólnego z tym telefonem?

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto

Domyślnie

Wyjąłem dziś ics telefon w nim jest tzn. z tyłu jest simens mała płytka.Wszystkie kable są całe nic nie było tam przerabiane, nie wiem co jest grane dlaczego ten telefon nie działa cały czas wyświetla się że twój system nie posiada telefonu.
    Pomocy jeśli ktoś wie co może być grane, nie uśmiecha mi się jechać do ASO ale jak nie będę miał wyjścia to będę musiał.
    A kostka o której pisałem wcześniej nie jest czarna tylko biała później wrzucę fotkę jak mi się uda.