Wszystko świetnie! Jak dobrze zrozumiałem koszt ok 1tyś zł!? Za tyle można kupić nawigację+zestaw map+dobre wino![]()
Wszystko świetnie! Jak dobrze zrozumiałem koszt ok 1tyś zł!? Za tyle można kupić nawigację+zestaw map+dobre wino![]()
Żle zrozumiałeś chodzi mi oto że nie trzeba doklejać do szyby zadnej nawi bo po co jest wyświetlacz w alfie .Napisał dasio
to tak jak byś zamontował radia na desce rożdzielczej .
A co do kosztów to narazie 600 zł dołożę 400 do tysiąca i będę miał dvd i na wino zostanie .
chodziło mi raczej o koszty takich zabaw![]()
jakie zabawy na wyświetlaczu w mojej alfie mam mapę polski obecnie z roku 2007/08 około 45% polski i zamierzam wgrać mapę polski 99% polski i 50% numerów domów .Napisał provokator
chyba nie wierżysz ale to prawda narazie testuję tą mapę zdięcia niedługo .
a co tu ma do tego wiara, nie chodzi mi o to że sam sobie powgrywasz mapy i będzie ok tylko o innych którzy sami sobie nie poradzą bądź też nie mają okablowania tylko będą musieli zapłacić komuś z 1000zł za wgranie tych map nie wspominając już o aktualizacjach co jakiś czas
Uważam że z tej perspektywy nie ma co się tak jarać na tą wbudowaną navi, no chyba że będziesz wszystkim gratis wgrywał![]()
napewno nie tylko do nawigacji, to jest komputer pokładowy.Napisał henekl
A z drugiej strony nie widzę nic złego w doczepianej do szyby nawigacji,przy takiej nie odrywasz oczu od drogi kiedy w oryginalnej musisz spojrzeć lekko w dół na wyświetlacz.
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
W takim razie niewiesz jak działa nawigacja bo idziesz do sklepu kupujesz nową mapę i masz aktualną .Napisał provokator
Nawet dziecko potrafi włożyć CD do czytnika nawigacji.
Przeciesz jak kupisz nawigacje to do końca życia nie będziesz miał za friko map w sklepie .
każda nawigacja potrzebuje mapy jaką będziesz miał na krążku taka będzie na wyświetlaczu .
Nic nie mam do nawigacji przyklejanej do szyby , możesz przyklejać co chcesz tylko po co .Napisał Garos
A co do patrzenia na wyświetlacz to przeciesz masz komendy głosowe i nie musisz odrywać oczu od drogi chyba że zmienisz trasę .
henekl,
no miałeś się pochwalić zdjęciami a no i od razu możesz opisac jak to zrobiłeś
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
no to fakt, wbudowanej navi nigdy nie używałem a jeśli chodzi o tą zewnętrzną to nie oszukujmy się, na pewno nie miałem na myśli oryginalnych map i legalnego oprogramowaniaP
dlatego więc pytam, bo o ile każdy jest sobie w stanie wgrać pirata do zewnętrznej navi o tyle nie wiem jak to się ma do oryginalnej navi w alfie, czy takie
"obejście" też jest możliwebo na pewno każdemu łatwiej byłoby samemu ściągnąć sobie mapę z neta niż za każdym razem zostawiać kasę w sklepie