Mi jedynie szkoda ze w Alfie nie ma tych silnikow Turbo benzynowych z Fiata Coupe gdzie byl chyba silniczek V6 2 litry cos pojemnosci z moca 220 KM chyba, bralbym to w ciemno - nie wiem jak taki silnik chodzilby na gazie
Mi jedynie szkoda ze w Alfie nie ma tych silnikow Turbo benzynowych z Fiata Coupe gdzie byl chyba silniczek V6 2 litry cos pojemnosci z moca 220 KM chyba, bralbym to w ciemno - nie wiem jak taki silnik chodzilby na gazie
2.0 V6 Turbo JEST W 166 205KM TO JEST DOBRY ZAPIER.... OSTATNIO SIE TAKIEJ POZBYLEM :d
turbo napedzane 3 cylindrami takie dziwne rozwiazanie ale daje dobrze w 166 3 bieg i kola sie odrywaja
Ostatnio edytowane przez szajbus0 ; 01-03-2012 o 20:19
u mnie spalanie na kompie 8.1 a z tankowania wyszło 9, aczkolwiek i jedno i drugie wskazanie za wysokie !!! na 55l zrobiłem 600km ;( az wstyd (jazda raczej spokojna, odcinek 9km auto się nagrzewało do 90st)
---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:39 ----------
a czy w 1.9 JTD 16v koła stracą przyczepność na 2 bez strzelania ze sprzęgła itp ?? Forumowicze pisali że 8v straci ale u mnie 16 nie, i nie wiem czy to jakiś znak że coś nie jest tak jak powinno ??
No u mnie w 8v na słabszym ogumieniu [zimówki na głęboki śnieg] traci przyczepność przy depnięciu. Przy deszczu niemal zawsze. Im cieplej tym bardziej...czas na letnie niedługo...
U mnie benzyna z dużo mniejszym przecież momentem też lubi zamielić na 2![]()
jtd 8v chyba wcześniej ma to kopnięcie i szybciej obróci kołami niż 16v
ja na kapciu 225 gdy jest sucho potrafię zamielić na 3 biegu.. tylko po co ?
osiągnięcie z weekendu-->średnia prędkość na kompie ponad 120km/h i na połowie zbiornika zrobiłem 507kilometrów![]()
Moja niunia po wawie pali 8-10 ( za 50zł jakies 110km ) zależy jaką trasa do pracy pedze, natomiast w trasie 5-6 myślę iż spalanie mam w normie![]()