Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Alfa 159 JTDm 150KM SW z ogłoszenia, co myślicie?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    PF 126p 1976 Giallo * Brera 2.4 JTDM Rosso Alfa * Giulietta QV 8C

Domyślnie Alfa 159 JTDm 150KM SW z ogłoszenia, co myślicie?

Witam wszystkich forumowiczów, od jakiegoś czasu czytam nasze forum i przyszła pora na debiut

Mam taki zgryz, chcę kupić Alfę 159 w Kombiku, na co dzień śmigam raczej szybszymi autami, jednak z powodu powiększającej się rodzinki jestem zmuszony do zakupu klamotowozu, padło na Alfę, klamka zapadła, tylko takie kombi jestem w stanie zdzierżyć...

stawiam jednak pewne wymagania: kolor, wszystkie, tylko nie czarne/czyli odpada ponad połowa ofert/, skóra, tylko nie czarna/zostaje 10%/, silnik min. 150KM, odpadają kolejne, skrzynia manualna, nawigacja mile widziana, no i cena do 40000zł, zostaje do wyboru 1 promil i właśnie coś takiego napotkałem po kilku miesiącach:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-wisienka-na-torcie-ful-opcja-C23202343.html

właściwie auto ma jeden dość poważny mankament: niebotyczny przebieg, pomóżcie!! Oglądać mam daleko, więc jak bym już jechał, to raczej z kasą w kieszeni...może ktoś już widział ww auto, lub zna komis?!
    Ostatnio edytowane przez baksiu ; 06-03-2012 o 20:40 Powód: wagaśnięcie linku

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no faktycznie 163.000km to już tragedia w dieslu
    i potem się ludzie dziwią że im skręcają przebiegi
    ...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Patrząc na rocznik i wyposażenie cena wydaje się coś za niska... Inna sprawa że o samochodach i handlarzach z Radomia nie słyszałem chyba jeszcze dobrej opini...
    Tak jak bocian napisał 163.000 to żaden przebieg.
    A skoro czytasz forum to pewnie zdążyłeś zauważyć że jest tutaj użytkownik Tomek_Krk który zajmuje się sprzedażą/serwisem autek. Zagadaj do Niego może będzie coś miał dla Ciebie.

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Cytat Napisał dudu$ Zobacz post
    A skoro czytasz forum to pewnie zdążyłeś zauważyć że jest tutaj użytkownik Tomek_Krk który zajmuje się sprzedażą/serwisem autek. Zagadaj do Niego może będzie coś miał dla Ciebie.
    Myślę, że za te pieniądze nie ma czego szukać u Tomka z rocznika 2008, 150KM i z nie-niebotycznym przebiegiem (w rozumieniu kolegi baksiu)
    Jeżeli już to 120 KM.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto

Domyślnie

chłopaki, dla mnie to sporo 40kkm/rok, ja robię 15kkm i to już jest sporo moim zdaniem, auto musiało śmigać w firmie, a cena...hmm ostatnio ostro cenki spadły na allegro, sezon ogórkowy, może właściciel chce ją sprzedać, a nie "sprzedawać". A co do auta, to jakieś konkretne uwagi?? Coś widziecie na zdjęciach, jakieś ślady nieumiejęynych napraw??

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Cytat Napisał baksiu Zobacz post
    hmm ostatnio ostro cenki spadły na allegro, sezon ogórkowy, może właściciel chce ją sprzedać, a nie "sprzedawać".
    Ceny bitych, wadliwych itp. egzemplarzy systematycznie spadają...
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

chłopaki, dla mnie to sporo 40kkm/rok, ja robię 15kkm i to już jest sporo moim zdaniem, auto musiało śmigać w firmie, a cena...hmm ostatnio ostro cenki spadły na allegro, sezon ogórkowy, może właściciel chce ją sprzedać, a nie "sprzedawać". A co do auta, to jakieś konkretne uwagi?? Coś widziecie na zdjęciach, jakieś ślady nieumiejęynych napraw??
    Na zdjęciach widze, że to jest co najwyżej 2007 rok. Wersja przed liftem.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    E90, Dedra, Berlingo

Domyślnie

To po co Ci diesel skoro robisz takie małe przebiegi?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto

Domyślnie

ludkowie, dzięki, ale prosiłem o poradę, to nie jest moje pierwsze auto i nie pierwszy diesel, dlaczego diesel?? Czy jest jakiś inny wybór w 159, popatrzcie w ogłoszenia, ja w benzynie nic sensownego nie spotkałem od 3-ch miechów.
    Tomek_KRK, po czym wnioskujesz?? Może wbili w niemczech rok 2008, bo wtedy sprzedali z salonu?? Jakieś inne mankamenty dostrzegacie?? Nie chciałbym przejechać 600km by wrócić z kwitkiem ze stacji paliw!

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ty robisz 15
    ja robiłem 12 jak miałem Pb
    teraz w jtd wyszło ponad 20
    a 40 na rok na zachodzie na nic nadzwyczajnego ( dużo to by było 80/rok a nie 40 -- to jest zwykły przebieg niemca w dieslu ale wielu w PL nadal tego nie rozumie i oczekuje diesla z DE 5 letniego z przebiegiem 80kkm )
    no ale nie moja sprawa - szukaj - może znajdziesz
    tylko ile wspólnego licznik będzie miał z prawdą ?? pewnie nic
    ...