Jak wygląda i gdzie się znajduje silnik krokowy?dam rade sam go wymienić czy to jest jakoś bardziej skomplikowane?
Jak wygląda i gdzie się znajduje silnik krokowy?dam rade sam go wymienić czy to jest jakoś bardziej skomplikowane?
Przy takiej wiedzy, jaką prezentujesz lepiej nie zabieraj się za grzebanie przy silniku.
Przed chwilą w tym temacie http://www.forum.alfaholicy.org/156/68908-pomocy.html pytałeś co to jest, bo nie wiedziałeś, że to ECU.
Teraz chcesz wymieniać krokowca, chociaż nie wiesz, gdzie on jest i jak wygląda.
Może najpierw napisz, dlaczego chcesz go wymieniać.
Pisałem o moich problemach wczoraj że obroty mi skakają a nawet silnik gaśnie jak na luz dam.pytam bo wole sam wymienić niż dać na jakikolwiek warsztat żeby nie spartaczył ktoś.czytałem że najlepiej wymienić z przepustnicą(oczywiście pisze to co inni piszą)to wszystko się znajduje pod ECU?
Tak, krokowy jest przykręcony do przepustnicy z boku - pod ECU.
Ale po wymianie krokowego konieczny jest reset i adaptacja - bez kompa nie poradzisz.
kolego ambicjami samochodu nie naprawisz, poczytaj lepiej podobne tematy i użyj funkcji szukaj to wszystkiego się dowiesz
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia