Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: [156] Kontrolka poduszki powietrznej Airbag

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Problem rozwiązany! Przy pomocy kolegi cezkrk zawzięcie szukałem centralki, ale niestety nie udało mi się jej znaleźć, ponieważ jej w ogóle nie było! Dowiedziałem się o tym w ASO, załatwiłem używaną centralkę za 150 zł. Podłączono ją, a następnie zapaliła się i zgasła prawidłowa kontrolka od poduszki pasażera ( pomarańczowa ), zaś ta od poduszki kierowcy ( czerwona ) nawet nie drgnęła. Powodem okazała się przerwana ścieżka tej kontrolki, która po zlutowaniu zapaliła się na stałe i nie chciała zgasnąć, zaczęto sprawdzać sygnał i wykryto zwarcie w obwodzie kabla idącym do centralki, który znajdował się pod tunelem wentylacji. Kable były ściśnięte i wystarczyło je rozprostować, kontrolka jednak nie dała za wygraną. W grę wszedł egzaminer, który wskazał błąd poduszki bocznej kierowcy, ucięto kostkę i kable zlutowano na stałe pod siedzeniem. Błąd usunięto i kontrolka zgasła. Operacja trwała aż 6h w ASO, za co zapłaciłem 230zł. Nareszcie spokój.

Michal166
    Gość

Domyślnie

a czy odlaczenie aku na jakis czas da rade w takim wypadku?mam dokladnie taki sam przypadek,dzis podczas szybszej jazdy pod stroma gore pojawil mi sie ten sam problem :x

Mario211
    Gość

Domyślnie

Kolego Michał 166 niestety odłączenie aku nic nie pomoze błąd trzeba wykasowac przy pomocy kompa,zeby 2 razy nie podpinac sie pod komputer(2x50zł) proponuje odrazu wywalic wtyczki pod fotelami i zlutowac kable na stałe dopiero wtedy wykasowac bład.

Michal166
    Gość

Domyślnie

czyli to w takim wypaku wina wtyczek pod fotelami,rozumiem.ok.pod fotelami mam po jednej luznej kostce wydaje mi sie ze to od podgrzewania,foteli nie wyciagalem ale nie widze zeby bylo tam je gdzie wpiac,dodam ze mam jasna skore...

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Jeśli masz wersję z 4 poduszkami to na pewno masz wtyczki pod fotelami pasażera i kierowcy, jeśli masz tylko 2 poduszki to ich nie masz.