Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Alfa 159 JTDm 150KM SW z ogłoszenia, co myślicie?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 01'

Domyślnie

W ogłoszeniu stoi: "PRZEBIEG WEDŁUG WSKAZAŃ LICZNIKA 163000 tyś km" ładne ubezpieczonko sprzedawcy, tylko i tak trochę z zerami pokręcił, ponad 1,5 mln nakulane , przebieg rzeczywiście sporawy.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał baksiu Zobacz post
    ludkowie, dzięki, ale prosiłem o poradę, to nie jest moje pierwsze auto i nie pierwszy diesel, dlaczego diesel?? Czy jest jakiś inny wybór w 159, popatrzcie w ogłoszenia, ja w benzynie nic sensownego nie spotkałem od 3-ch miechów.
    Tomek_KRK, po czym wnioskujesz?? Może wbili w niemczech rok 2008, bo wtedy sprzedali z salonu?? Jakieś inne mankamenty dostrzegacie?? Nie chciałbym przejechać 600km by wrócić z kwitkiem ze stacji paliw!
    Bo to jest model przedliftowy. Dlatego produkcja co najwyżej 2007. To, co wbili w Niemczech w dowód, to będzie się nazywało data pierwszej rejestracji i być może uda się to zarejestrować w Polsce jako 2008. Co nie zmienia faktu, że przeciętnie zorientowany miłośnik 159 od razu pozna, że to model z roku poprzedniego.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    PF 126p 1976 Giallo * Brera 2.4 JTDM Rosso Alfa * Giulietta QV 8C

Domyślnie

z tego co czytałem, to zmian jakichś znaczących nie było, chyba niektóre materiały w środku, tylny znaczek zintegrowany z klamką, nowe wzory felg i przeprojektowana navi oraz sterowanie nawiewem, dla mnie to żaden lifting...ale faktycznie sprzedający mija się z prawdą pisząc, że auto z 2008 roku, trzeba być czujnym.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Wsiądź do przed i poliftowej to pierwsze co zauważysz to inna czcionka i podświetlenie zegarów

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Chyba najważniejsza zmiana to że poliftowa jest trochę odchudzona. Może to aż takiej dużej różnicy nie robi ale zawsze parę kg mniej do wożenia w końcu 159 do lekkich nie należy.

Użytkownik Świeżak Avatar loeb666
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    alfa 159 8V 09"

Domyślnie

Cytat Napisał Falarek Zobacz post
    Chyba najważniejsza zmiana to że poliftowa jest trochę odchudzona. Może to aż takiej dużej różnicy nie robi ale zawsze parę kg mniej do wożenia w końcu 159 do lekkich nie należy.
    Masz rację alfy po lifcie są odchudzone i z tego co pamiętam to o ok. 50kg zegary i ich podświetlanie też są inne i według mnie siedzenia przed liftowe są dużo ładniejsze