Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: [1.8 TS] Kompletny rozrząd - proszę o ocene...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

Cytat Napisał gord Zobacz post
    Dla mnie nie ma róznicy czy część renomowanej firmy, dajmy na to INA będzie produkowana w Chinach, Rosji, Zimbabwe czy gdziekolwiek. Bo taka firma ma swoje standardy jakości, ISO itp., więc produkuje to z odpowiednich materiałów i daje gwarancję. A co to za różnica czy łożysko wciska na prasie Chińczyk czy Niemiec?
    Co innego z częściami produkowanymi w Chinach, pod którymi nikt się nie podpisuje, tylko wkłada w foliowe woreczki - przecież to jasne, że w takim przypadku mamy do czynienia z bublem.

A kolega Aroniaa ma słabą wiedzę dot, części, bo nie wszystko jest produkowane w Chinach. Dużo jest firm w Europie, np. wspomniany wcześniej przeze mnie Dolz to fabryka z Castellon w Hiszpanii.

ahahahah kolego..... zobacz na te papiery....
    http://translate.google.pl/translate...26prmd%3Dimvns

---------- Post added at 15:41 ---------- Previous post was at 15:40 ----------

Dolz Chiny utworzy w 2007 r. do wytwarzania i dostarczania lokalnego rynku pomp wodnych.
    Od zakładzie w Wuxi, po filozofii "local dla lokalnych" Firma produkuje i dystrybuuje swoje produkty w ogromnym rynku azjatyckim z szerokiej gamy samochodów i ciężarówki pomp, zwłaszcza dla europejskich pojazdów.
    Celem Dolz Chinach jest zapewnienie na rynkach azjatyckich z produktów wysokiej jakości, porównywalnych do tych, zamontowane oryginalnych pojazdów, po tych samych standardów jak nasza hiszpańskiej i firm argentyńskich.
    Projektowania i produkcji są kontrola i koordynowane przez nasz R & S Zakład w Hiszpanii, gwarantując pełną integralność naszej polityki najwyższej jakości.

---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:41 ----------

Jakie kolego znasz jeszcze nie chińskie firmy hehe

---------- Post added at 15:48 ---------- Previous post was at 15:46 ----------

Dolz Wuxi osiągnąć certyfikat ISO 9001

06.07.2011 o 15:01 godzin

Mamy przyjemność poinformować, że nasza synowska firmy w Chinach, Wuxi Dolz, uzyskał certyfikat ISO 9001 przez zaświadczenie SGS.
    Dolz Chiny, firma założona w 2008 roku, jest 100% własnością Industrias Dolz i jej celem jest wzmocnienie obecności Dolz na rynkach azjatyckich.
    Firma produkuje i dystrybuuje swoje produkty w ogromnym rynku azjatyckim z szerokiej gamy samochodów i ciężarówki pomp, zwłaszcza dla europejskich pojazdów.

Celem Dolz Chinach jest zapewnienie na rynkach azjatyckich z produktów wysokiej jakości, porównywalnych do tych, zamontowane oryginalnych pojazdów, po tych samych standardów jak nasza hiszpańskiej i firm argentyńskich.
    Projektowania i produkcji są kontrola i koordynowane przez nasz R & S Zakład w Hiszpanii, gwarantując pełną integralność naszej polityki najwyższej jakości.
    Chcemy podziękować wszystkim naszym pracownikom za wielkiego wysiłku!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147

No dobrze, to niech będzie, że zatkało kakao :-)

W każdym bądź razie na mojej pompie było napisane Made in Spain - co oczywiście o niczym nie świadczy,
    i będę się cieszył jak wytrzyma 60 000 km.
    Wyszedłem z założenia, że wolę kupić produkt tej firmy niż produkt "z nikąd".

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

własnie tylko... wiesz paradoks polega na tym ze kupująć produkt typowo china o 50% tańszy od pseudo orginału.. moze okazać sie ze ta china to ten sam produkt...co markowy sprzet tylko z inna naklejka...

niestety teraz świat nie patrzy na jakość jak wcześniej.. liczy sie siła robocza i konkurencyjna cena... bo to pewność ze firma dalej będzie na rynku..
    prosty przykład roczne dwu letnie auta.. czasami sa bardziej awaryjne niz auto co ma 10 lat..
    tak jest teraz robiona mechanika ze ma sie popsuć żeby dać zarobić.. a nie jak kiedyś ze miało to działąć...

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Niestety,ZAPLANOWANE POSTARZANIE PRODUKTU
    Konsumpcja musi sie krecic,jesli da sie usprawnic to pol biedy a jesli nie to trzeba przelknac
    AGD,samochody,RTV itd.
    A gdzie "polski"towar?
    robimy fajne fachowe rzeczy ale nie mamy mega marketingu,jest troche małych manufaktur z fachowym zacięciem
    chyba nic trudnego taką pompe wody zrobic czy napinacz?
    gorzej z rynkiem zbytu i kalkulacja

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ziulek61
    Mieszka w
    100-lica
    Auto
    Citroen C4GP 1.6hdi + Citroen C1 1.0B

Domyślnie

zakupiłem rozrząd udając się do firmy z aukcji jak pisałem wcześniej:

rolka firmy INA (na opakowaniu kraj pochodzenia: Niemcy) - na rolce napis INA Germany
    napinacz firmy INA (na opakowaniu kraj pochodzenia Niemcy) - na napinaczu Made in Korea na drugim elemencie made in Canada
    Pasek Gates 5429XS podobno wzmocniony - na pasku Made in UK
    Pompa:
    W oferowanym zestawie była "niczyja" więc zrezygnowałem, obejrzałem pompę DOLZ na plastikowych łopatkach wydała mi się mniej trwała od oferowanej "niczyjej",
    w rezultacie wybrałem pompę KRAFT-a na metalowych łopatkach... wiem że jest to bubelek własnej produkcji firmy Inter Team (a w zasadzie pewnie przepakowywane z Chin) ale w poprzednim aucie innej marki miałem pompę oraz inne podzespoły tej że firmy i nie zawiodły
    (Na opakowaniu na kodzie kreskowym 5-tka co oznacza Polskę - wewnątrz pompa z wybitym logo Kraft)

Koszt 320zł KPL
    Dla forumowiczów podobno taniej, o czym nie wiedziałem w momencie zakupu...
    Ostatnio edytowane przez ziulek61 ; 07-03-2012 o 21:13

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Koszt 320zł za cały zestaw rozrządu? A tak podpinając się pod temat (wiem że tu chodzi o 1.8 ) - ile kosztuje pełen zestaw ze wszystkim do 2.0 TS? Na najlepszych podzespołach.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ziulek61
    Mieszka w
    100-lica
    Auto
    Citroen C4GP 1.6hdi + Citroen C1 1.0B

Domyślnie

Tak 320zł za całość... Ten zestaw jest na częsciach firmy INA tak jak auto przy pierwszym montażu, pompa to już gorsza firma, a pasek jak kto woli...
    Jak chcesz zestaw na drogich częsiciach to jedź do ASO

P.S ten sprzedawca bedzie miał prawdopodobnie i zestaw do 2.0 napisz i podaj numer vin... Komplet możesz u nich modyfikować i zmieniać jak ci pasuje
    Ostatnio edytowane przez ziulek61 ; 07-03-2012 o 21:10

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 2.0JTDm 170KM TCT

Domyślnie

Cytat Napisał hitman047 Zobacz post
    Koszt 320zł za cały zestaw rozrządu? A tak podpinając się pod temat (wiem że tu chodzi o 1.8 ) - ile kosztuje pełen zestaw ze wszystkim do 2.0 TS? Na najlepszych podzespołach.
    Dzisiaj odebrałem rozrząd do 2.0 zapłaciłem 560zł kupiłem w autosklep24.pl
    pasek rozrządu Dayco
    pasek balan dayco
    rolka ina
    napinacze ina
    pompa bugatti

Podobno bardzo dobry zestaw