Mieliście keidyś takie problem że zaraz po zapaleniu auta załaczała wam się kompresor kloimatyzacji?
słuchać takie cyknięcie...
Nie wiecie co się mogło stać?
Mieliście keidyś takie problem że zaraz po zapaleniu auta załaczała wam się kompresor kloimatyzacji?
słuchać takie cyknięcie...
Nie wiecie co się mogło stać?
u mnie jak włączam klimatyzację to tylko raz słychać cyknięcie ale to widać jak się sprzęgiełko załącza, może u ciebie nie załapuje i je wyrzuca ?
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia
po zapaleniu silnika po kilku sekudnach cyka raz tak jakby sie właczał kompresor pomimo to że klima jest wyłaczona... zreszta raz ja mozna właczyć przyciskiem raz nie ... coś jest tam popierniczone...
jak temperatura na zewnątrz spadnie poniżej 3 to klima się nie załączy,możesz wciskać guzik do woli i tak nic nie da . nie bój się,pewnie jest ok.
a powiedz mi to cyknięcie to co to może byc? W innym aucie tak cykało jak klime właczałem... a teraz cyka zaraz po zapaleniu auta... I wydaje mi się jeszcze że słabo daje chłodne powietrze bo nawet jak ustawie 18 stopni to dalej leci ciepło nie wiesz co może byc przyczyna?
z tym cykaniem to raczej normalnie. u mnie w climatroniku tez cyka chociaż nie włączam klimy tylko sam nawiew. jak np. zmieniam strumień powietrza np na nogi czy na szybe to cyknie.
Ostatnio edytowane przez moristkkf ; 28-02-2012 o 20:34
cykanie każdy ma przy włączeniu. a z tym że nie wieje zimne to też jest normalne. jak się zmieni pogoda to będziesz mógł regulować temperaturę. u mnie tera też chłodzi tylko jak jest skręcone na maxa. A w wiosnę,lato jest już normalnie.
w sumie może jestem przewrażliwionyale sprawdzę to przy okazji bo tego cyknięcia w aucie nie słychać tylko na zewnątrz
![]()
Problem z wentylatorem udało mi się rozwiazać.
Okazało się że za lewą lampą (stoją przed autem) jest chyba to sie nazywa osuszacz. Wchodzi tak taka wiązka kabli od góry okazało się, że jeden kabel był poluzowany i jak sie z czyms stykał wtedy chodził wentylator. Wyczyściłem, bale ładnie poizolowałem i wentylator sie uspokoił. Włacza się tylko wtedy kiedy auto się zagrzeje i po chwili się wyłancza. Może komuś się przyda taka informacją.