Strona 23 z 182 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728293031323373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Alfa powróci do napędu RWD w swojej flagowej limuzynie, następcy Alfy 166, która będzie zbudowana na platformie Chryslera 300C...
    Ale chyba wcześniej będzie 4C

Użytkownik Świeżak Avatar erni
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    147 GTA

Domyślnie

spedalony osobiscie jestem za tylnio napedówkami ale jak by Gtv miała napęd na tył to pewnie była by bardziej pożądana... ale była by wymiataczem: D

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Tak swoją drogą, to zamiast dłubać przy tych projektach, to weszli by w produkcję takiego Disco Volante, albo chociaż dla Giulii kupili i rozwinęli ten projekt Tulaya Engina, a nie dłubią coś i później wyjdzie jakoś niejako pod wszystkie gusta, jak jakaś Toyota, ble, Avensis... Swoją drogą to Tulay Engin to niezłe nazwisko dla projektanta samochodów Choć lepiej mógł zostać inżynierem
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

No racja, zapomniałem o 4C Ale tu Dallara miała swój duży udział w kwestiach technicznych

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    No racja, zapomniałem o 4C Ale tu Dallara miała swój duży udział w kwestiach technicznych
    No i to jest wlasnie ten sluszny kierunek na teraz... Nie starac sie zrobic czegos swojego za wszelka cene (co i tak np. bedzie spokrewnione z jakims Chryslerem, choc to raczej nie bedzie dotyczyc Giulii), tylko wykorzystujac potencjal tworczy mlodych designerow albo (co byloby zreszta pieknym powrotem do tradycji) carrozzerii, jak Zagato albo Touring Superleggera oferowac ludziom auta, w ktorych sie zakochaja

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar confil
    Mieszka w
    Zielona Góra-Ochla
    Auto
    159 1.9JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    ja w ogóle nie wierze w Gulie. Alfa robi auta, ktorych nie ma: jakies Pandiony, DiscoVolante, Z2, 8C.... Co z tego wynika dla firmy, ze wypusci 500 sztuk 8C? pytalem ze sto osob, czy znają to auto. Nikt nawet nie słyszał o tym. A te Pandiony? nie szkoda czasu i kasy na pokazywanie aut, ktorych nie ma i nie bedzie?
    Witam kolegów.
    Czy sądzisz ,że gdyby np Leonardo da Vinci malował swoje obrazy w ilościach hurtowych i sprzedawał je za garść srebrników na pchlim targu to zostałby niedoścignionym mistrzem?
    Jasne,że mogliby poszerzyć swoją ofertę i produkować 37 modeli w 95 odmianach nadwozi i silników , ale czy nadal mógłbyś powiedzieć o sobie ,że jesteś właścicielem wyjątkowego auta legendarnej marki?
    Ps. Jak się komuś nie podoba moja wypowiedź to proszę nie pojeżdżać Jestem fanem i właścicielem AR od ponad 10lat i cieszę się ,że coraz więcej ludzi wybiera tą właśnie markę-gdyby jeszcze okazywali choć trochę sympatii kiedy się mijamy.......

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

jest roznica miedzy 37 modelami a 2 modelami, przyznasz.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Rowerzysta Avatar confil
    Mieszka w
    Zielona Góra-Ochla
    Auto
    159 1.9JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    jest roznica miedzy 37 modelami a 2 modelami, przyznasz.
    Ok,arabskim targiem ja trochę zdejmą z tych 37 modeli ,a Ty dorzuć trochę do tych dwóch i wyjdzie nam 6;
    -Spider
    -Brera
    -159 sedan
    -159 SW
    -Julka
    -mito
    Ale fakt faktem nie za wiele tego,ponoć to cisza przed burzą i jak gruchnie alfami (kiedyś) to po wyjściu z marketu nie będziesz w stanie znaleźć swojej bo na parkingu będą same alfy, jak kiedyś kaszlaczki 126p

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał confil Zobacz post
    Ok,arabskim targiem ja trochę zdejmą z tych 37 modeli ,a Ty dorzuć trochę do tych dwóch i wyjdzie nam 6;
    -Spider
    -Brera
    -159 sedan
    -159 SW
    -Julka
    -mito
    Ale fakt faktem nie za wiele tego,ponoć to cisza przed burzą i jak gruchnie alfami (kiedyś) to po wyjściu z marketu nie będziesz w stanie znaleźć swojej bo na parkingu będą same alfy, jak kiedyś kaszlaczki 126p

O ile Spidera i Brerę od biedy można uznać za 2 różne modele, o tyle już jest to zupełnie bez sensu w przypadku 159-ki - to tylko 2 wersje nadwoziowe. Idąc tym samym tropem VW w samej tylko Europie oferowałby te 37 modeli...

Abstrahując od faktu, że 4 pierwsze wymienione przez Ciebie "modele" nie są już projektowane, Spidera i Brery zostało (o ile w ogóle) kilka sztuk, a wg. informacji od handlowca w salonie, również 159-ek na stocku FAP + w polskich salonach już nie można liczyć raczej w dziesiątkach...

I co ma zrobić człowiek, który jeździ tylko nowymi samochodami, ale chce/potrzebuje np. dużego sedana, albo SUVa, kompaktowego kombi, auta sportowego albo 2- (lub tym bardziej 4-miejscowego) kabrioletu, ten pójdzie do konkurencji, która jeśli mu się spodoba, to już go nie wypuści... i w ten oto sposób wymrze baza potencjalnych klientów na Alfy i plany pajaca w sweterku pójdą z dymem...

A bez kasy ze sprzedaży już w ogóle nie będzie mowy o rozwoju fajnych modeli, które rzeczywiście będą się czymś wyróżniać - pozostaną tylko Fiaty i Chryslery z doklejonym znaczkiem
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 09-03-2012 o 15:07

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał confil Zobacz post
    -Spider
    -Brera
    -159 sedan
    -159 SW
    -Julka
    -mito
    KRS ma o tyle rację że obecnie w ofercie Alfy Romeo są tylko dwa modele, Giulietta i MiTo. Bo zalegających w magazynach egzemplarzy AR 159, bez możliwości personalizacji przez klienta, nie ma co liczyć, po za tym auto nie jest już produkowane. I taka sytuacją będzie miała miejsce jeszcze przez co najmniej rok. Śmiało można stwierdzić że Alfa w bieżącym roku straci spory udział w rynku. Dopiero w 2013 roku ma się coś ruszyć (Giulietta SW, 5-drzwiowe MiTo, 4C, może SUV).