To bardzo ciekawe podejście.
Gdyby mnie osobiście było stać na GTA nigdy nie pomyślałbym o dieslu.
A może jakiś inny jestem...
![]()
A więc jednak.
Ok , nie mam więcej pytań.
Uwierz mi, że nie wszyscy wielbiciele PB są tak zakłamani jak miłośnicy ON, którzy skrycie marzą o mocnej benzynie
ale wychwalaja diesla za "moment" () i niskie zuzycie paliwa.
Nie mozna tego negować- ot zwykła psychologia.
Ostatnio edytowane przez simeone ; 09-03-2012 o 00:25
Patrząc dzisiaj na cenę paliw i średnia zarobek w naszym kraju to niewiele osób mogłoby sobie pozwolić na jazdę 3.2 z gazem w podłodze.
Mój ropniak z gazem w podłodze pali maks 8l ropy na 100km.
To chyba jest różnica nie ?
Zakochany w ON nie jestem. Ale mierzę siły na zamiary a nie na odwrót jeśli miałbym se kupić 3.2 i patrzeć jak stoi w garażu bo nie mam PB a niechcę zagazować to wolę ON.
atkualnie mając 3.2 przelicznik jest prosty 1km to więcej jak koszt 1zł
Zgadzam się to był jeden z powodów dla którego rozstałem się z moim williamsem fajna zabawa ale 15-18l/100 sprawiało że moja mina na stacji nie była zbytnio zadowolona. Jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy to diesel bije dynamiką i to z każdych obrotów a nie jak w benzynie dopiero gdy piłujesz po 5tys. Co do mojej wypowiedzi głównie chodziło mi o benzynę 2.0. Bo trudno porównywać 1,9 diesel z 3.2 v6. Zróbcie sobie porównanie gdyby to był 3 litrowy diesel v6 jak np w audi który ma 245kucy i moment 500NM/1500obr. wtedy ta v6 z alfy z mizernym 286 momentem chowa się. Co z tego że ona ma moc jak wszystko odbywa się w zakresie 6tys obr.! Jeździ ktoś z was codziennie na takich obrotach? zapewne nie a w ON mam taką samą zabawę może trochę mniejszą przy normalnej codziennej jeździe i to za rozsądne pieniądze "bez wpierdzielania tynku ze ściany" Słyszałem też nie wiem czy to prawda że benzyny szybciej się sypią więc wybrałem diesla i jestem zadowolony.
oki, jeżeli dziś wydaję na paliwo około 6oo zł miesięcznie to na 3,2 w PB na musiałbym wydać 1500, a to moja prawie cała wypłata , dzieki za te radę a i tak te 3,2 litra na 4,5 i 6 biegu może tylko wąchać smrodek ropy (Alfy policyjne w 159 zużywają 25 litrów na setkę) dzięki za taką zabawę to już lepiej na panienki przepuszczać forse
Tak czytam sobie na spokojnie te wszystkie Wasze wojny ON vs. PB i śmiech mnie ogarniaZnajdźcie sobie jakieś konstruktywne zajęcie zamiast bezsensownie czas marnować, nie wiem idźcie pogrzebcie w aucie albo do laski pouprawiać trochę sportów ekstremalnych .....
Najwięcej piany na temat jaki to ON zły biją chłopaki od PB z 1.6 na klapie bo im doładowane nowe turbodiesle z commonrailem odjeżdzają ;] z kolei na PB zwłaszcza na te mega chlające silniki V6 narzekają Ci których życie zmusiło do zakupu auta na ON ze względów finansowych i ich nie stać na jazdę mocną benzyną. Luzik Panowie, szkoda życia na pierdzielenie publicznie głupot. ON ma swoje zalety ale i wady, tak samo PB - kupując auto trzeba sobie jasno odpowiedzieć czego od niego wymagamy i tyle. Idąc waszym tokiem rozumowania, mając w domu 156 3.0 i GT 3.2 powinienem psy wieszać na ON a jak widać tego nie robię ... pewne rzeczy trzeba zrozumieć, dorosnąć do nich ... Peace![]()
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts