Nie szukaj przepływki, ja mam nową i spalanie też podobne
Generalnie w 2.5 sportronic wychodzi pewnie podobnie jak w 3.0 manual: np. wyjazd Poznań - Wrocław 13.5 - 13.7 litra LPG (instalacja Prins, korki w obu miastach + trasa), testowane kilka razy. 2-3 osoby w aucie, na trasie 100-140, z wyprzedzaniem.
Po mieście (Poznań) 16-20+, zależy jak blisko centrum.
Ekstremalnie niskie wyniki można uzyskać jadąc 80 bez wyprzedzania - tylko kto tak jeździ 166 V6? Ja po takiej trasie musiałbym zaliczyć jakąś terapię chyba
Pozdrawiam,
~tomaz
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Chcę kupić AR 166 (co prawda wszyscy mi odradzają ale ładniejszego auta nie znajdę wcenie 20 tys. ) i mam kilka pytań:
Czy szukać dieselka czy na gaz (benzyna odpada)
Myślę nad dieselkiem ale w ogólnym rozrachuku chyba taniej wychodzi jeżdżenie na gazie niżma ropie.
Nie wiem który silnik jest mniej awaryjny. - Będę wdzięczny za opinie.
2 rzecz to fotele.
Skóra to skóra ale czy jest wygodna?
Obecnie mam Voyagera w skórze i fotele są twarde. Zero miękkości a na zakrętach normalnie się zjeżdża z fotela.
Czy w AR 166 też są twarde fotele? Czy lepiej wybrać welur?
Ja mam 166 2.5 V6 na sekwencji Prinsa i smiga elegancko spalanie okolo 14l gazu nie ma co sie oszukiwacprzynajmniej mi tyle pali
Co do foteli mam czarna skore Momo elektryczne i podgrzewane i sa baaardzo wygodne
Mialem wczesniej 156 bez skory i jak dla mnie skora jest wygodniejsza i przede wszystkim nie brudzi sie
Tyle moge sie wypowiedziec pozdrawiam ! Jazda 166 jest nie do opisania konfort,wygoda i wogole wypas
![]()
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson
No właśnie chyba skóra ale szerzej dostępna jest czarna.
Mi osobiście dużo bardziej podoba się jasna.
Czekam jeszcze na opinie.
Dzięki KwachuGSE
Witam. Również jeżdżę Alfą 166 2,5 V6 z gazem na instalacji STAG, co do awaryjności to w ciągu 2 lat nie zawiodla ani razu ale:
1. Jeśli kupować to zadbany egzemplarz (ja swojej szukałem prawie rok)
2. Serwis u sprawdzonego mechanika i nie w momencie jak już wszystko jęczy, skrzypie i puka
Reszta to już jak kolega wyżej napisał sama radość, komfort, klasa i ... ten dźwięk V6 który sprawia iż nie chce się z niej wysiadać...![]()
No właśnie. Też myślę nad V6 z gazem ale po FL są praktycznie same JTD
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:48 ----------
Czy alfy 166 po FL wogóle miałysilniki benzynowe??
---------- Post added at 18:51 ---------- Previous post was at 18:49 ----------
OK. mieć miały alemam problem bo szukam w automacie (koniecznie) a tu wszystkie są JTD
benzyniaki były mam 2.5 gaz BRC 40l zbiornik w trasie to 300km w mieście 240-260km silnik bez uwag
Witajcie. Jestem o krok od zakupu Aluni z takim silnikiem i skrzynią... Nie jest ona nigdzie wystawiona wiec o wizualny stan się Was nie pytam... Chodzi mi najbardziej o skrzynie... jest faktura na wymiane sprzegla, oleju i jakis serwis 2.5 tys zl... o co moge pytac sie sprzedawcy, na co powinienem zwrocic uwage? Jakie jest faktyczne spalanie z taka skrzynia (4 biegi) gaz sekwencja... duzo o tym czytalem ale jasnych, konkretnych danych nie znalazlem... moze zle szukalem poprostu...
Pozdrawiam