Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Temat: 60-100

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    Posiadam Nokie e52 i mam RaceChrono od jakiegoś czasu ale przyznam szczerze, coś nie umię załapać tego programu albo bubel

Konfigurowaliście ten program jakoś specjalistyczniej jak tak to jak? i jakie opcje macie w ustawieniach zaznaczone
    On jest domyślnie skonfigurowany na wewnętrzny odbiornik GPS więc powinien działać zaraz po instalacji. Wchodzisz w menu New Session potem Perfomance tests i wybierasz któryś z 12 podstawowych i potem Start. W razie potrzeby można sobie też samemu stworzyć nowy rodzaj testu. Na stronie domowej tej aplikacji jest instrukcja w j. ang. ale jak poszukasz na necie to dokładny opis się na pewno znajdzie.

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    On jest domyślnie skonfigurowany na wewnętrzny odbiornik GPS więc powinien działać zaraz po instalacji. Wchodzisz w menu New Session potem Perfomance tests i wybierasz któryś z 12 podstawowych i potem Start. W razie potrzeby można sobie też samemu stworzyć nowy rodzaj testu. Na stronie domowej tej aplikacji jest instrukcja w j. ang. ale jak poszukasz na necie to dokładny opis się na pewno znajdzie.
    No własnie po napisaniu tego postu jak skonfigurować wyszedłem się pobawić no i poprostu nie wiedziałem że trzeba new sesion i tam wybierać, myślałem że mam wejść w perforance i w test który chce zrobić ale nie widziałem tam żadnego start

No więc program już działa i jutro rano jadąc do pracy się pobawie ciekawiej
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maciejbydg_87 Zobacz post
    czy boxer 1.7 8v nie powinien mieć lepszego sprintu z 0 do 100 ?? kiepski silnik za słabo wajchowałeś czy do setki doturlała się z rozpędu bo benzyny zabrakło ??

ps ma ktoś gdzieś wykres osiągów 33 w różnych wersjach -interesuje mnie też 2 wersje 1.7 8v bo wiem że były z i bez przepływki...
    Powinna mieć (wg. danych producenta)
    Wycisnąłem z niej już właściwie chyba jakieś 90% możliwości... żal mi było wyciskać z niej wszystkiego żeby urwać jeszcze kilka setnych.
    Na pewno nie zejdę poniżej 10s jak obiecywał producent... chociaż... kto wie

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Widze ze ja swoja GTA na 4 biegu przy tych dieslach wysiadam. Chyba sobie kupie w koncu diesla

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Zmierz sobie np. 120-220km/h i będziesz miał spokój ducha zamiast wywoływać kolejną wojnę ON vs. Pb.
    Diesle mają znacznie większy moment obrotowy, więc logiczne jest, że większość mocniejszych benzyn musi się nieźle napocić w warunkach drogowych na krótkich sprintach. Ale tylko na krótkich.

Pozdr

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Diesle mają znacznie większy moment obrotowy

Pozdr
    Nie diesle, tylko turbo diesle. To jest spora roznica. Jakies tam najnowsze bmw e100000234564 bedzie montowane z 3 sprezarkami zalaczajacymi sie kolejno po sobie. Gdzie ta motoryzacja zmierza ?

Ale ja lubie takie wojny Turbo vs. wolnossacy. Gaz vs benzyna, diesel vs diesel lpg itp Od 100 - 190 mam 14-16 sek. To i tak pewnie lipa! Malo tego, jestem swiadomy ze zaczipowany dizelek moze mi odejsc. Takie zycie :/ Pozostaje jedynie montaz kompresora !

Od 60-100 IV mam cos powyzej 6 sek. Stad frustracja ! Dlaczego Alfa nie oferuje V8
    Ostatnio edytowane przez wasyl ; 12-03-2012 o 12:09

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wasyl Zobacz post
    Od 100 - 190 mam 14-16 sek. To i tak pewnie lipa!P
    Noo ja na 4 garkach też mam jakoś 15s do 200km/h więc jest gitara.

A na torze (suchym) pewnie bym dostał w doopę od GTA

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Co to za woz ? Impreza czy co ??

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

Da da

Wystawiona zresztą w dziale bazar: http://www.forum.alfaholicy.org/samo...tml#post818252

Na filmiku nie kręcona do oporu. Robiłem test dyszy turbo, którą zastąpiłem zawór MBC, żeby sobie przyszły nabywca kuku nie zrobił.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

A ile miała 20V Twoja 100-200 ?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia