Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [156] sprawdzenie zawieszenia

b.pawelek
    Gość

Domyślnie [156] sprawdzenie zawieszenia

Witam
    Chciałem sie dopytac o sprawdzenie zawieszenia w alfie. Sam na czesciach kompletnie sie nie znam. A chciałem zeby ktoś pooglądał te gumy, półosie, przeguby, wachacze, drązki, gumowe łączniki itp. W ASO usłyszałem 300 pln u mechanika w poblizu 150??
    Czy to sa normalne ceny?!!! Rozwazam jeszcze stacje kontroli. Czy tam beda mi w stanie to sprawdzić co jest nie tak??
    Z góry dzieki

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Powinni na dowolnej stacji diagnostycznej Ci to sprawdzić, przynajmniej przy każdym przeglądzie powinni. Ja bym najpierw do diagnosty pojechał, powinno wyjść taniej.

A jak chcesz znać całą prawdę, to tylko do ASO. A nie chcesz poszukać polecanego przez alfaholików ASO? Na forum jest taki dział.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie Re: sprawdzenie zawieszenia

Cytat Napisał b.pawelek
    Witam
    Chciałem sie dopytac o sprawdzenie zawieszenia w alfie. Sam na czesciach kompletnie sie nie znam. A chciałem zeby ktoś pooglądał te gumy, półosie, przeguby, wachacze, drązki, gumowe łączniki itp. W ASO usłyszałem 300 pln u mechanika w poblizu 150??
    Czy to sa normalne ceny?!!! Rozwazam jeszcze stacje kontroli. Czy tam beda mi w stanie to sprawdzić co jest nie tak??
    Z góry dzieki
    Witam.
    Jak chcesz to możesz do mnie podjechać. Daleko strasznie nie masz z tego co widzę, a koszty na pewno będą konkurencyjne w stosunku do tych które podałeś. Koledzy w dziale polecanych warsztatów o mnie wspominali. Jakby coś to dzwoń 502 25 25 20, ewentualnie GG 2024046.
    Pozdrawiam. :wink:
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rafal0717
    Mieszka w
    Nieporęt
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r, 166 3.0 V6 FL

Domyślnie

A ja polecam tego mechanika zajmują sie zawieszeniami i naprawdę znają sie na rzeczy. A za takie samo sprawdzenie co bedzie do wymiany raczej nic nie wezmą.

Mechanika pojazdowa Henryk Błoński

05-220 Zielonka
    ul. Poniatowskiego 63
    Tel./fax. 0(prefix)22 781-81-38

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

jade do dukiewicza, a za ile nie wiem bo mam zafundowane w prezencie. Dzięki Pablo za checi ale to jednak kawałek mam do ciebie a czasu jak na lekarstwo. Dzieki Rafał za tego mechanika w zielonce. Bo do niego mam 5 min piechota Bede miał go na uwadze przy kolejnej naprawie

No i wrociłem. Mam do wymiany dwa wachacze górne i jakies mocowanie tylnego wachacza. Dokładnie nie pamietam ale mam to na fakturze. ASO wyceniło koszt takiej naprawy na 1900 pln