Ok to dobra wiadomość, a jak żywotność? 300kkm JTD nie staszne?
2.4 jtd to nie TS , zrobi i pół miliona jak mu licznika nie cofną 3 razy.
Weź sobie kogoś z kim pojedziesz przy zakupie '' nic nie widać '' pod wpływem emocjii pamiętaj o rzetelnej obsłudze żeby się nie zrazić do Alfy Romeo nie dawaj dziadom grzebać to bardzo udany wóz.
Fajnie się czyta taki temat
Co ja mogę podpowiedzieć jako użytkownik JTD. Polecam sprawdzić turbo czy dobrze ciągnie i czy nie przeładowuje. W następnej kolejności sprawdziłbym na ciepłym silniku czy nie słychać dziwnych dźwięków spod maski na wysokości przedniego koła od strony pasażera gdyż zużyta pompa oleju lub napinacz paska nieźle warkocze a koszty nowych części są wysokie.
Tak jak poprzednicy napisali zawieszenie też jest dosyć delikatne i pierwsze skrzypienia w wilgotne i zimne dni oznaczają, że czas je wymienić.
W JTD warto też zwrócić uwagę na sprzęgło i koło dwumasowe. Koszt samych części to ok 1800 zł. Oznaki dwumasy to telepanie budą i szarpnięcia przy gaszeniu auta.
Sprzęgło przeważnie zaczyna twardnieć jakiś czas przed wymianą (u mnie już ok 16 tys jest twardawe ale dalej chodzi dobrze). Najlepiej podłączyć auto do FES-a i zczytać ewentualne błędy, sprawdzić ile wskazuje hodometr itp.
Zgadzam się z kolegą "Alfista" swoją szukałem 1,5 roku i to nie jest żadna ściema tyle czasu niestety to trwało, wiele rozczarowań i cierpliwości mnie to kosztowało - ciężko jest znaleźć zadbane JTD ale w końcu się udało, co prawda nie w kolorze w jakim szukałem ale w końcu musiałem iść na pewne odstępstwa bo nie znalazłbym chyba nigdychciałem nero vulcano, a mam grantową
reszta jest taka jak chciałem - drewno i szara skóra.
Także życzę Ci abyś się nie poddawał i szukał do skutku bo naprawdę warto.
O to bym się nie martwił bo chłodno kalkuluję i podchodzę do zakupu, pierwszy raz w życiu oglądałem a166 i w ciągu 10 minut widziałem/słyszałem/wyczułem około 10ciu wad, tak więc auto od razu odpuściłem bo przy dłuższych oględzinach i zdobyciu większej wiedzy w tym temacie wyszłoby że trzeba w auto włożyć kilka kpln na starcie.
Co do sprzedawcy, to powiedział że 2.0twinspark (takiego oglądałem) to najlepszy silnik w tej budzie LOL
Ostatnio edytowane przez root-theory ; 14-03-2012 o 12:09
No to to gratuluje sprzedawcy znajomości tematu![]()