u mnie dziś typowy syndrom odstawienia. moja bella w warsztacie na wymianie alternatora, do odbioru w poniedzialek.![]()
u mnie dziś typowy syndrom odstawienia. moja bella w warsztacie na wymianie alternatora, do odbioru w poniedzialek.![]()
Wykąpana po zimowym śnie ,odkurzona,wyczyszczona,szyby umyte.Po zimowym śnie gotowa do spotkań.
Umyłęm szyby
W przyszłym tygdoniu w końcu letnie buciki i mycie w srodku nareszcie![]()
W ciągu ostatnich kilku dni:
- łożysko podpory półosi
- wymiana łożysk alternatora
- wymiana tulei tylnego zawieszenia
- przegub wew
- wymiana pompy wspomagania + nowy pasek
i pewnie wyjdzie coś jeszcze a co mi jeszcze nie przyszło do głowy![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Zatankowałem, umyłem i wymieniłem łącznik stabilizatora prawy tył. Znów zapanowała cisza
W przyszłym tygodniu wymiana kół na letnie
Pozdrawiam.
- Rafał
Usunięte drobne ryski na lakierze, wypolerowane scudetto bo zimieWymyta, zatankowana, wyczyszczone felgi na "błysk"-ogólnie pół dnia zabawy z Bellą w promieniach wiosennego słońca
![]()
Ostatnio edytowane przez malin2k5 ; 17-03-2012 o 18:42
Jak wcześniej pisałem 156 została dziś umyta ale pod wieczór coś mnie naszło i ją jeszcze nawoskowałem![]()
Witam
Wymienione
- rozrząd kompletny + uszczelniacze wałków + pasek klinowy
- olej
- filtry
- pióra wycieraczek
- porządne mycie
Teraz można śmigać :-)
talar44/AR 146 2.0ti/AR 147 1.6TS/ AR GT 2.0JTS/ AR Giulia 2.0 Q4
Wymienione linki od ręcznego i teraz koła stają dęba na suchym asfalcieDo tego całkowite czyszczenie wnętrza. Fotki w moim temacie
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...7_nika-10.html
Pozdrawiam![]()
Wymieniona żarówka podświetlania tablicy ... już mi nic nie piszczy przy odpalaniuMiałem umyć szybki ... ale za późno wstałem i były zbyt nagrzane, a wieczorem nie było czasu - jutro kolejne podejście
![]()
@ Mój ALF