Niestety mój budżet jest ograniczony i tylko takie wersje silnikowe wchodzą w grę.
Niestety mój budżet jest ograniczony i tylko takie wersje silnikowe wchodzą w grę.
Witaj.
Jeżeli jeździsz dużo, głównie trasy, polecam zdecydowanie 156. Miałem 147 i 156 więc mam porównanie. Pomijam już fakt, że 156 to model wyżej w gamie AR. Jak dla mnie komfort jazdy bez porównania lepszy w 156. Wnętrze bardziej przestronne, więcej miejsca z przodu i z tyłu, szerszy rozstaw osi... miedzy innymi to sprawia ze komfort jest większy. Jak już ktoś napisał, zresztą bardzo słusznie, oba modele są ładne. Nie rozumiem stwierdzenia: bez znaczenia czy lift czy nieOczywiście obie Alfy po lifcie są, hm... po prostu NOWSZE, tak w skrócie pisząc. "To tak jak byś napisał: szukam VW Passata, bez znaczenia czy B4 czy B5 FL, ale bardziej podoba mi się B5 FL." Sorry za porównanie do szmelcwagona
Puentując: szczerze polecam 156 po lifcie, co do silników: 1.9 JTD 150KM. Bardzo dynamiczny, bardzo oszczędny, mało awaryjny. Jest to chyba jedna z najlepszych jednostek napędowych w gamie diesli AR i nie tylko
Pozdrawiam
147 chyba lepiej zaparkować niż 156 ja rozwaliłem dokładkę SportPack,ale już się finalizuje sprawa..Bogu Dzięki nie próg i w ogóle konstrukcja he hy tak czy inaczej 156 ja preferuje bardziej niż 147,ale 147 jest także piękne.
ps może podejdź do tego co się trafi w jakim stanie/cenie ?