Witajcie, nie zdołałem się nacieszyć alfą kupioną wczoraj bo już dziś wywaliła mi błąd:
P0203 Wtryskiwacz cylinder 3
Przerwa
Możecie kogoś polecić ? Nie wiem za bardzo czy regenerować czy kupować nowy? Może ktoś z Was miał podobny przypadek...
Witajcie, nie zdołałem się nacieszyć alfą kupioną wczoraj bo już dziś wywaliła mi błąd:
P0203 Wtryskiwacz cylinder 3
Przerwa
Możecie kogoś polecić ? Nie wiem za bardzo czy regenerować czy kupować nowy? Może ktoś z Was miał podobny przypadek...
Mam ten sam problem, tylko ze autem jezdze od 2óch lat. wczoraj wywalilo mi taki sam blad.. ale postanowilem sprawdzic czy napewno ten wtrysk jest zrabany. i co sie okazalo ze nie jest. TEMAT : http://www.forum.alfaholicy.org/156/...czka_komp.html . jakie masz objawy?? dlawi Ci auto i wyraznie czuc ze pracuje na 3 cylindrach?
Mieszkasz w myslenicach wiec podjedz do Pawła Żyły w światnikach. Masz blisko. Robi glownie z alfami i fiatami.
Dzięki. Ale akurat z tym nie ma problemu. Jadę jutro za to do niego wymienić olej i wszystkie filtry.
Podłączę się, dzisiaj i mnie spotkała przypadłość z "P0203", rano lekkie szarpnięcia na wolnych obrotach a potem w trakcie jazdy wyświetlił się błąd - macie może jakieś rozwiązanie tego problemu ?
podstawowa sprawa to przeczyscic wtyczke, podgiac wtyki, ewentualnie wtyczke na tryk spiac, aby nie drżał, i tyle.
pzd.
Pomogło- opaską elektryczną docisnąłem wtyczkę do wtryskiwacza (profilaktycznie wszystkie cztery), spryskanie tylko "kontaktem" nie daje rady, jednak upływ czau i temperatura robią swoje.
pzd.