Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Temat: Elektryczne szyby Pomocy 145 99r.

Kys
    Gość

Domyślnie Elektryczne szyby Pomocy 145 99r.

Witam,
    Alfa Romeo 145 99 rok 1.9 JTD
    Mam pewien problem z szybą pasażera a mianowicie od pewnego momentu przestała mi działać szyba pasażera, przyciski po stronie kierowcy i pasażera się nie świecą (brak napięcia dla szyby pasażera) przycisk i szyba kierowcy działa normalnie w czym problem jakaś centralka sterująca szybami ? przekaźnik jeśli tak to gdzie się znajduje, dodam jeszcze tylko co jest dość dziwne że szyba pasażera od czasu do czasu działa to znaczy wracając z kolegą szyba zaczęła działać ale po zgaszeniu silnika i odczekaniu kilku godzin przyciski już nie działają dodam tylko że silnik szyby jest sprawny co to może być ?
    proszę o pomoc i z góry dzięki

Zlomi
    Gość

Domyślnie

http://www.forum.alfaholicy.org/145_...win_spark.html Ogólnie rzecz biorąc to właśnie kupiłem taką centralkę. U mnie też nie śiwci się przycisk z tym że tylko od strony kierowcy. Zobaczymy czy ta centralka coś pomoze
    Tu jest bardziej rozbudowany link http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...5a9ab9eb032a46

Użytkownik Rowerzysta Avatar turek1601
    Mieszka w
    Pruszków, Ostrołęka
    Auto
    147 1,6 105km

Domyślnie

Mam podobną historię, u mnie przynajmniej dziala przycisk pasażera. A z centralki działa czasem jak sie zamieni w niej miejscami wtyki od pasażera i kierowcy. Spróbuj to przepiąć i zobacz czy działa. Wyjmij centralkę podważając ją czymś miekkim, nie pamiętam z której to trzeba strony....

Użytkownik Świeżak
    Auto
    MiTo 1,4 TB 155KM

Domyślnie

Cytat Napisał turek1601 Zobacz post
    Mam podobną historię, u mnie przynajmniej dziala przycisk pasażera. A z centralki działa czasem jak sie zamieni w niej miejscami wtyki od pasażera i kierowcy. Spróbuj to przepiąć i zobacz czy działa. Wyjmij centralkę podważając ją czymś miekkim, nie pamiętam z której to trzeba strony....
    W sensie nie centralkę, tylko panel sterowania chyba I podmienić kostki przy przełącznikach, jeśli dobrze rozumiem. Na początek nie zaszkodzi. A znaczna większość przypadków to mikrostyki, a nie od razu centralka.

Użytkownik Rowerzysta Avatar turek1601
    Mieszka w
    Pruszków, Ostrołęka
    Auto
    147 1,6 105km

Domyślnie

Dokładnie- panel sterowania. Wiem że to dziwne ale czasem załapie. Szwagier elektryk podejrzewa ze może coś z masa może być cos nie tak, ale on sie autami nie zajmuje...

Zlomi
    Gość

Domyślnie

Jeśli napięcia nie ma na wtyku to zamiana nic nie da bo dalej na tym samym wtyku napecia nie będzie. Znaczy napiecie jest ale nie 12 v ( dlatego podświetlanie nie świeci). Czasem może zadziałac np. w moim przypadku gdy szyba sama opadła byłem w stanie ją podnieśc ale opuścić już nie. Centralkę kupiłem za 20 zł więc jak chce wam się gmyrać i przemieniać przełączniki czyścić prowadnice i wymieniac silniczki to prosze bardzo. Oswiadczam tylko że ta centralka nie jest droga a przeważnie to jest jej wina. W przypadku gdy przełącznik nie dziła a napięcie jest wtedy można zastanawiać się nad innymi przyczynami ( przeważnie zaśniedziałe wtyki)

Użytkownik Romeo Avatar Wicked
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    145 1.4 TS

Domyślnie

Pytanie do was. Czy przy wciskaniu przycisku do opuszczania szyby pasażera słychać u was załączający się przekaźnik? U mnie słychać tylko przy szybie kierowcy, nie wiem czy to padnięta centralka. Szyba pasażera nie działa.

Kys
    Gość

Domyślnie

Właśnie mam tak samo jak naciskam przycisk od szyby kierowcy słychać na centralce dźwięk jak przekaźnik, jak od szyby pasażera nie słychać nic żadnej reakcji ale kupiłem już nową centralkę więc mam nadzieję że to zadziała dzięki za pomoc, zaraz po wymianie napiszę czy wszystko działa

Użytkownik Romeo Avatar Wicked
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    145 1.4 TS

Domyślnie

Kiedy wymieniasz?

Kys
    Gość

Domyślnie

we wtorek mam nadzieję dostanę te centralkę to od razu zabieram się do roboty