Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: [156] Nareszcie wygrałem z falującymi obrotami

tomkap
    Gość

Domyślnie [156] Nareszcie wygrałem z falującymi obrotami

Nareszcie po kłopocie, z którym walczyłem od momentu kupna samochodu.Komp. nic nie wykazywał a ja wszystko wymieniłem i nic.Ale nareszczeie konec udręki bo pomogł Penetrus, szmatka i śrubokręt.
    Musiałem to napisać, bo lubie mieć wszystko w samochodzie sprawne i już mnie to falowanie dobijało do tego stopnia że przeklinałem ten samochód.

Użytkownik Rowerzysta Avatar taif
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    156

Domyślnie

Rozumiem , że wyczyściłeś przepustnicę , tak ?
    U mnie też to pomogło , ale niestety na jakieś dwa tygodnie. Potem znów to samo.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Przepustnicę czyściłem kilka razy ale bez efaktów.Tym razem wykręciłem ją całkowicie by dostać się do krokowca.Przeczyściłem jeszcze za nią kolektor. Krokowiec rozebrałem by go także przeczyścić, jednak niepotrzebnie. Tam nie ma poprostu co czyścić. Jest silniczek od niego śruba plastikowa, która się obraca i wpada w jakieś kółeczko, które się obraca przsuwając bolec, który unosi przepustnicę.Wszystko ładnie nasmarowane białą wazelinką.Brud też się nie dostanie bo jest uszczelka gumowa.
    Także co do krokowca, to jeśli maiałby sie zepsuś to tylko wdedy gdy silniczek w nim nawali.
    Za obroty u mnie były chyba odpowiedzialne styki w przewodach i w cewkach. Przypadkiem jeden wyrwałem i okazało sie że są obrośnięte warstwą śniedzi. Mimo że były wymieniane.Wystarczyło je przeczyścić.