Siłownik nie odpuszcza tak jakby zamka od końca, gdy zamykam klapę to ona się po prostu odbija. Silownika nie da się przesunąć, jest w fabrycznych miejscach. Jedyne co mi chyba pozostaje to lekko rozwiercic te otwory i przesunac go blizej zamka.
Siłownik nie odpuszcza tak jakby zamka od końca, gdy zamykam klapę to ona się po prostu odbija. Silownika nie da się przesunąć, jest w fabrycznych miejscach. Jedyne co mi chyba pozostaje to lekko rozwiercic te otwory i przesunac go blizej zamka.
jeśli cięgno siłownika jest w dobrym miejscu podpięte to nie mam innego pomysłu. z tym rozwierceniem to nie jest taki zły pomysł.
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
może sprężynę jakąś zastosować ?? jeśli to chodzi o zamykanie klapy oczywiście bo piszesz "odbija". Sam też kombinuje jak założyć do siebie ale inny sterownik i chyba nie w klapę bo oryginału nie posiadam ale za to mam zamek cały z drzwipo pierwszych przymiarkach pasuje i nawet działa
niestety nie do oryginalnego miejsca
![]()
Ostatnio edytowane przez loco145 ; 27-03-2012 o 19:26
Sprężyna nic nie da, bo po prostu cięgno siłownika jest za krótkie, w piątek postaram się poszerzyć te otwory rozwiercając je. Pytanie tylko czemu tak jest skoro mam fabryczny siłownik?