Czy jest jakiś sposób by pozbyć się zarysowań i żółtawego nalotu na tych klamkach?
Czy jest jakiś sposób by pozbyć się zarysowań i żółtawego nalotu na tych klamkach?
dołączam się też bym odświeżył trochę klamki ;] tylko jakim sposobem to dobrze zrobić ??![]()
PASTA POLERSKA ALBO DO ZĘBÓW- na srebro działa![]()
na lekkie zarysowania i nalot polecam AUTOSOL METAL POLISH
http://www.autokosmetyki.pl/autosol_...tali,p768.html
jeśli rysy są głębokie to raczej nic nie zrobisz
Może ktoś wrzucić foto swoich zniszczonych klamek? Bo moje wyglądają normalnie i nie bardzo wiem o co chodzi?
Ja zapytam z innej beczki może ktoś malował te klamki w jakiś kolor najbardziej czarny mat by mnie interesował czy sie da i jak to wychodzi , jakies fotki były by na miejscu jak ktoś ma.
Takiego aluminium się nie lakieruje bo prędzej czy później będzie złazić, zwłaszcza w takim miejscu jak klamki w aucie. Jeżeli już to trzeba stosować specjalny podkład do aluminium żeby na troche lakier złapał. Do odświerzenia z żółtego i zmatowiałego dobra jest f-my K2 pasta w tubce do polerowania aluminium i chromu,a na głębsze ryski tak jak wyżej wspomniano pasta polerska o większej gradacji albo "Tempo"![]()
SONAX pasta do chromu i aluminium. Mam taką, nawet daje rade, ale cudów się nie spodziewajcie. Łatwo dostępna. Innych nie testowałem. Radzi sobie z nalotem, mniej z rysami.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.