po numerze oryginału możesz poszukać zamiennika
tak mnie naszła myśl, czy jeśli przycina się EGR w pozycji uchylonej, to może to być pokazane jako niski sygnał z przepływki i świadczyć o 'lewym powietrzu'? warto by tam zerknąć
po numerze oryginału możesz poszukać zamiennika
tak mnie naszła myśl, czy jeśli przycina się EGR w pozycji uchylonej, to może to być pokazane jako niski sygnał z przepływki i świadczyć o 'lewym powietrzu'? warto by tam zerknąć
Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 19-03-2012 o 19:24
verdebiancorosso
kolego kobielczak nie chce zebys mnie zle zrozumial ale kupujac zamiennik twoje problemy nie znikna a jesli to na krotko i zaraz wroca ,jesli juz to kup oryginal boscha uzywke, naprawde bedzie lepiej niz jakis chinski zamiennik.W tym silniku wszystko co nie bosch od przeplywki, sondy czujniki poprostu powoduje problemy dlatego lepiej juz kupic uzywke i bedzie git jesli naprawde walnieta jest przeplywka
Ostatnio edytowane przez salatin ; 19-03-2012 o 20:49
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Ponowie pytanie...
Czy uszkodzona przeplywka moze powodowac to, ze moj problem pojawia sie sporadycznie?
Update:
Zalozona nowa przeplywka. Zamiennik firmy MaxGear (2 lata gwarancji). Bledy nie wsyskakuja, auto smiga. Nie dlawi sie, nie ma spadku mocy - tak wiec przyczyna byla uszkodzona przeplywka.
Oto wrzucam dane po z FES'a na nowej przeplywce:
http://postimage.org/image/eyz4umr4b/
Jesli chodzi o wskazania przeplywu powietrza to:
Bieg jalowy: ok 9,6~11,2 kg/h
Odcinka: ~408 kg/h
(Dane z loga)
Czy te dane sa ok?
Pozdrawiam!
pojeździj i się kiedyś znowu podepnie sprawdzić, nawet jak się marchewa nie pokaże
verdebiancorosso
Maxgajwera mam 3 przeguby już i nie narzekam ale nie wiem jak jest u nich elektroniką. Jak Kudłaty wyżej pisze, pojeździj trochę i sprawdź jeszcze raz tym razem może wykres do odcinki, będzie ładnie kolorowo![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
u mnie ba bosch bieg jalowy 11,6 odcinka 488 kg na trzecim biegu