Sprawdziłem ... zamontowane mam u siebie z tylu glośniki BLAUPUNKT GTX 803 są t głośniki trójdrożne jednak mają odpowiednią średnicę i pasmo przenoszenia a ponieważ tony średnie i wysokie nie sa nam potrzebne to pod naklejką na magnesie jest wkręt, który trzeba wykręcić i te tweterki na takim plastikowym patyku i trzymające się na przewodach odciąć i stajesz się posiadaczem wypasionych głośników niskotonowych oraz jeszcze bardziej wypasionych tweeterków, które później jak ci brakuje sopranów możesz sobie włożyć w dowolne miejsce, mnie najlepiej odpowiada szuflada ze szpargałami w garażu tam się spisuja i ładnie wyglądają pośród innych różnych dupereli.
Co się zaś tyczy glosników w drzwiach to zobaczysz że jak włożysz basy to głośników w drzwiach nie zmienisz bo dopiero to wszystko zagra jak powinno. Jesli jesteś maniakiem basu będziesz jeździł z ustawieniem POP i z basem na zero a pasażerowie będą cię prosili czy możesz delikatnie ująć basu ... po wycięciu basu na minimum na equalizerze nadal będą łupały![]()