ok ok, a zatem to był mój ostatni browar
koniec offtopa!
ok ok, a zatem to był mój ostatni browar
koniec offtopa!
Ja aktualnie jeżdżę na oponach 225/45/17' i wiem że czasami przyciera, to że są za szerokie to nie trzeba mnie już przekonywać. Nawet delikatnie wystają za nadkola dzięki czemu mam drzwi ochlapane po samą klamkę, miałem nawet zamiar założyć chlapacze ale chyba bym sobie tego nie wybaczył
Odkopię tego kotleta
Czy przetestował ktoś może zestaw 205/50/17 ??
Nosze się z zamiarem zakupienia do 156SW na sportpacku, ale z drugiej strony obawiam się o przecierki.
Wesprzecie opinią?
Ja tez planuje 205/50r17 tylko nie mam gdzie zrobic przymiarki a obawiam sie jak opona 205 bedzie lezala na feldze 7,5 cala, 205/50 byla by odrobine wyzsza niz zalecane 215/45 i kieruje sie komfortem
Nie znam konkretnie tego modelu aczkolwiek jeśli chcesz wydać ponad 460 zł to lepiej dołożyć dosłownie parę złociszy i mieć to co zostało przetestowanego czyli:
Goodyear Eagle F1 Asymmetric
http://www.tirerack.com/tires/tests/...y.jsp?ttid=120
http://www.tirerack.com/tires/tests/...y.jsp?ttid=101
Z wyników badań wynika, że to świetna opona na nasze polskie słoneczno-deszczowe warunki, gdyż różnica w przyspieszeniu poprzecznym na owalu jest niewielka. Jak chcesz wydać tyle kasy to juz bierz to co sprawdzone ;-)
Pozdr.
Ja mam 215/45 r17. Powiem tak jest dobrze, ale praktycznie śmigam sam.
Przy pełnym aucie czasem na jakimś wyboju usłyszy się jak obciera, wiec 215/50/r17 to bym nie założył bo by obcierało i to dobrze.
Jak bym teraz kupował kupił bym 205/45/r17 , bo przy 215 kamyczki opłukują błotniki od środka i raz w roku trzeba delikatnie pędzelkiem poprawić.
ja mam z przodu 205/50/17 z tyłu 225/45/17.
Z przodu przy pełnym skręcie lekko obciera o wewnętrzne nadkole plastikowe( opalarka załatwiła sprawe)
Witam,
mialem przez chwile zalozone 205/45/17 felgi z wersji Ti), ale byly bardzo niskie i nie na polskie drogi.
Teraz mam 215/50/17, do tego sprezyny eibacha -30mm, i jezdzi sie ok, ale przy pelnym skrecie lekko trze, nie jest to jakos spejcalnie mocne tarcie i zadko sie zdaza w normalnej jezdzie. Gorzej jest z tylem, przy wieksyzm obicazeniu tylu potrafi mocno trzec. U mnei tarlo tylko z prawej strony, z lewej wogole. Zalozylem dystans pod sprezyne i jest lepiej. Ale ogolnie 215/50 przy obnizonym zawieszeniu jest troche za duza do 156 po FL przynajmniej.