i oto ta kontrolka wymieniłem filtr paliwa i dalej swieci i co wy nato moz to jakas inspekcjaNapisał Konrado
i oto ta kontrolka wymieniłem filtr paliwa i dalej swieci i co wy nato moz to jakas inspekcjaNapisał Konrado
jak mam w instrukcji kontrolke z logiem kanisterka do polowy zapelnionego i oznacza ze jest woda w filtrze paliwa
Pierwszy raz widzę taką ikonkę na liczniku 146, a nie masz może argentyńskiej wersji Alfy :?:
a jak to sprawdzic macie jakis programNapisał Lesio
Można w ePerze sprawdzić, wydaję mi się ze w serwisie Fiata albo Alfy powinni to sprawdzić bez problemu, a jak nie to daj numer VIN na forum to Ci sprawdzę.
też mam taka ikonkę.
mam wrażenie, ze jest to odcięcie paliwa.
niestety, instrukcje mam po niemiecku i jest pod nią dość ważny opis, z którym nie daję sobie rady.
Czy alfa nie ma czegos takiego, jak wypadkowe odcięcie paliwa? By fura nie stanęła w płomieniach?
Może to oznaczać, że to odcięcie nie działa, czyli w przypadku dzwonu/dachu - nie zostanie odcięte paliwo.
tekst niemiecki:
Sollte nach Aufleuchten der Anzeige 'ikonka' Geruch des Kraftstoffes bemerkt oder Verluste der Versorgungsanlage festgestellt werden, ist der Schalter nicht erneut einzuchalten, um Brandgefar zu vermeiden.
Próbowałem to przetłumaczyć ale za cholerę nie idzie jak sie języka nie zna, tak po krótce to przypuszczalnie chodzi o jakąś awarię układu paliwowego, niekontrolowane ubytki, wydostający się zapach benzyny - ooooo.. nieszczelność układu paliwowego, chyba tak. Najlepiej niech sie wypowie ktoś kto zna ten język bo mi z godzina zeszła na deszyfrację i dalej tego za bardzo nie kumam. Prościej z Enigmą było![]()
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
dzieki za pomoc ale dalej kiszka nie ma zadnych wyciekowNapisał Lopezius
a jak się kasuje insdpekcje i czy taka jest w tym aucie moze to ona
Znajdź sobie kogoś, kto zna helmucki język.
Wyjątkowo leniwy jesteś.
Tłumaczenie: powinno sie po błyśnięciu(rozbłyśnięciu) ogłoszenia "ikonki" aromatu(zapach, odór) paliwa (dziwnie brzmi aromat paliwa) zauważyć albo po stracie( anlage to urządzenie, instalacja, lokacja, versorgung to zaopatrzenie, nie wiem jak to cale na polski przetłumaczyć )stwierdzić, czy przełącznik nie jest od nowości włączany żeby uniknąć niebezpieczeństwa pożaru.