Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Ile kosztuje alfa 166 2.0 TB w dobrym stanie ?

Mariano898
    Gość

Domyślnie Ile kosztuje alfa 166 2.0 TB w dobrym stanie ?

Witam,
    Jako że przed lipcem chciałbym się stać posiadaczem takiej alfy ( jeśli mi chcica nie przejdzie a jeszcze dozbieram inf. ), mam pytanie ile powinien kosztować dobrze utrzymany model 166 z silnikiem 2.0 tb ? na alledrogo można znalesc kilka aut z tym silnikiem a cena min a max to duża rozbiezność, oczywiście nie pisze że kusi mnie na jakąś za 5 tys , ewentualnie jakby użytkownicy takich alf napisali za ile sprzedali by swoje wozy (oczywiście czystko teoretycznie ;D )
    Z tego co się dowiedziałem to najbardziej kosztowną rzeczą w silnikach v6 jest wał korbowy bo jest azotowany i ze szlifem ciężko. A co myślelibyście żeby poddać go obróbce ceramizerem ? Ja wlewając go do mojego błękitnego szerszenia astry F 1,6 8v :> z tego co zauważyłem to napewno ciszej chodzi zaraz po rozruchu no i bardziej gładko wchodzi 'na obroty' ( kręce go do całych 4k bo więcej to strach P ) a więc tworzy tą warstwe co ma bardzo nisku współczynnik tarcia co było by wskazane w silniku właśnie TB.
    Ale to tak swoją drogą
    Wcześniej myślałem o 2.4 ale chyba przy tej cenie ON a LPG to ekonomiczniej wyjdzie LPG

czekam na odpowiedzi ,
    pozdrawiam
    Wojtek
    (pisze z konta brata)

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

16 z LPG/dobrym lpg/
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Mariano898 Zobacz post
    Witam,
    Jako że przed lipcem chciałbym się stać posiadaczem takiej alfy ( jeśli mi chcica nie przejdzie a jeszcze dozbieram inf. ), mam pytanie ile powinien kosztować dobrze utrzymany model 166 z silnikiem 2.0 tb ? na alledrogo można znalesc kilka aut z tym silnikiem a cena min a max to duża rozbiezność, oczywiście nie pisze że kusi mnie na jakąś za 5 tys , ewentualnie jakby użytkownicy takich alf napisali za ile sprzedali by swoje wozy (oczywiście czystko teoretycznie ;D )
    Z tego co się dowiedziałem to najbardziej kosztowną rzeczą w silnikach v6 jest wał korbowy bo jest azotowany i ze szlifem ciężko. A co myślelibyście żeby poddać go obróbce ceramizerem ? Ja wlewając go do mojego błękitnego szerszenia astry F 1,6 8v :> z tego co zauważyłem to napewno ciszej chodzi zaraz po rozruchu no i bardziej gładko wchodzi 'na obroty' ( kręce go do całych 4k bo więcej to strach P ) a więc tworzy tą warstwe co ma bardzo nisku współczynnik tarcia co było by wskazane w silniku właśnie TB.
    Zapomnij o tym silniku. To auto dla bardzo, ale to bardzo świadomych właścicieli, a i tak potrafi spłatać brzydkiego psikusa. Jeśli chcesz pakować do Alfy 166 LPG - kup 2.5 albo 3.0 V6. W razie wtopy kompletny silnik kupisz w cenie 50% ceny jednostki 2.0 TB, nie mówiąc o dostępności...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mariano898
    Gość

Domyślnie

Hmm, rzeczywiście jak tak sie ogarnia koszty utrzymania to chyba jednak ogłaszam kapitulacje z zamiarem kupna 166 chociaż jak sie widzi na ulicy obok to dalej człowiek się zastanawia nad kupnem ale to pewnie większośc tak ma może jakaś 156 po lifcie wnętrza bo z budą to drago sprawa.

a tak na marginesie to co myślicie o tej ceramizacji w v6 ??