Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Biała GT z Torunia

Użytkownik Embrion
    Auto
    ...

Domyślnie Biała GT z Torunia

Witam ponownie.
    W poszukiwaniu nadal Alfy, zarówno GT lub 159-tki, natrafiłem na taki oto egzemplarz: http://allegro.pl/show_item.php?item=2236212929
    Czy jest mi ktoś w stanie cokolwiek powiedziec n/t tego samochodu?
    Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam!

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ładna
    tylko czemu nie ma na żadnej stronie znaczków bertone a lusterka też nie w kolorze nadwozia
    czemu taka tania jak taka dobra
    ale sprawdzić zawsze warto

Użytkownik Embrion
    Auto
    ...

Domyślnie

Podobno, kolor został zmieniony z powodu zachcianki poprzedniego właściciela... Stąd pewnie brak znaczków, jak i inny kolor lusterek.
    Teraz tylko pytanie, czy jest ktoś na forum z Torunia, lub okolic, kto zna się na Alfach i mógłby pomóc ze sprzętem sprawdzić grubość lakieru, jak i innych rzeczy. Jeśli ktoś może polecić kogoś, będę wdzięczny.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

W piątek będę w Toruniu.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Embrion
    Auto
    ...

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    W piątek będę w Toruniu.
    Proszę zajrzyj na PW.

Użytkownik Embrion
    Auto
    ...

Domyślnie

Samochód po oględzinch.
    Poniżej zamieszczam opis stanu faktycznego tego egzemplarza.
    "przetrzepał" go @szerszeń. Ja bym nie chciał, będąc handlarzem, żeby @szerszeń OGLĄDAŁ moje samochody... ;-)

Pierwsze wrażenie pozytywne, GT w białym kolorze wygląda ciekawie. Dalej już trochę słabiej. Uderza dziwny, nieprzyjemny zapach wnętrza,(później się wyjaśniło prawdopodobne pochodzenie zapachu).
    Nadwozie - duży rozrzut grubości lakieru - 70-700um - nie rozumiem tego, bo jak był drugi raz malowany, i, jeżeli robił to fachura, to powinno być mniej więcej równo, gdzieś w granicach 300um. Ciężko ocenić, dlaczego taki rozrzut. brak przerw w ocynku. Plus spora żółta plama na tylnym, prawym błotniku. Na realu widać, nie wiem, jak na zdjęciu, czy uchwycisz.
    Spasowania raczej w normie, rozszczelniona tylna lampa, kierunek i trochę czołowy reflektor, szyba czołowa nieoryginalna, boczne 2007 rok, tylna 2006 rok.
    Wnętrze - sporo zacieków na tapicerce i skórze. Braki w "plastykach", niektóre skręcone chyba przez rzeźnika, elektryka działa, wytarcie w normie. Skóra trochę zaniedbana.
    Komora silnik - w poszło im najsłabiej - szlam z prawej strony, im dalej w głąb, tym więcej.
    Podsumowując w/w - zapach+zacieki+szlam - moim zdaniem auto popowodziowe. Dziwne tylko, że elektryka cała w porządku (nie domyka się prawidłowo tylko szyba kierowcy). No, ale może wymienili, albo nie dostał tej wody bardzo dużo, albo nie bardzo długo.
    Trakcja - bez zastrzeżeń - zawias, układ kierowniczy, hamulce - idealnie.
    Silnik + skrzynia - bez zastrzeżeń - auto naprawdę zap... Pałowałem na maxa (z logowaniem Texą) i zero błędów, parametry pracy silnika w normie, sprzęgło się nie ślizga, systemy wspomagania jazdy pracują prawidłowo. Wrażenia z jazdy znakomite.
    ECU, sterownik airbag, ABS, body, clima - bez błędów, lub błędy nic nie znaczące (wszystko w logach, które podeślę na maila) - nawet jak wykasowali, to później podczas mojego ostrego pałowania i tak by powróciły (ale nie powróciły).
    Podsumowanie wszystkiego - w przebieg jestem w stanie uwierzyć (chociaż książki nie ma, ale to do sprawdzenia u kumpla w
    ASO po VIN), jeździ doskonale (nie jest wyeksploatowane), natomiast ?popowodziowa przeszłość? i ten nieznośny zapach zdecydowanie zniechęcają. No i ta precyzja malowania :/
    Moim zdaniem to lipa, że auto kolegi i takie tam - to handlarze, tylko się maskują.
    Na plus, że auto jest zarejestrowane.