Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [146] swiatła przeciwmgielne przód

Armagedon
    Gość

Domyślnie [146] swiatła przeciwmgielne przód

witajcie. Mam belle 146 w której seryjnie nie było halogenów zawsze je chciałem miec dlatego sobie takie zafundowałem. W zderzaku wyciąłem otwory, halogeny zamontowałem i tu zaczęły się moje problemy. Po pierwsze przewody, udało mi sie znaleźć gdzie są ale ich długość była strasznie krótka, sięgały max do kierunkowskazów. Ale poradziłem sobie z przedłużeniem. Nie stety na tym sie nie skończyło bo one nadal mi nie świecą sądze że problem tkwi w tym że one do niczego nie są podłączone gdyż mam skrzynke bezpieczników typu B a w niej nie ma opcji przednich halogenów wiec nie ma ani przekaźnika ani bezpiecznika. czy ktoś potrafi mi pomóc w tym, czy ktoś wie dokąd idą przewody w skoro mam włącznik w środkowej konsoli??

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Te kable które były za krótkie to były chyba od spryskiwaczy reflektorów Pewny jesteś ze na skrzynce nie ma symbolu przednich świateł przeciwmgielnych ?

Armagedon
    Gość

Domyślnie

spryskiwaczy lamp przednich równiez nie mam a wtyczki są takie same ?? co do bezpieczników to jestem pewien jest jedynie od tylnych.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Nie wiem jak jest w boxerze, ale skrzynka B w T.S. ma bezpiecznik lamp przeciwmgielnych,może brakować tylko przekaźnika no i oczywiscie panelu z włącznikiem halogenów. A co do kabelków to są takie same końcówki do spryskiwaczy i do halogenów, chyba musisz poszukać innych kabli o ile wogóle sa.

Armagedon
    Gość

Domyślnie

Właśnie mam przed sobą schemat skrzynki typu B ( taka sama w TS i BX nie ma różnicy ) i jest jedynie przekaźnik do tylnych przeciwmgielnych oznaczenie ma "I25" w sumie jest ich 8:

I2 - heated rearscreen relay
    I3 - horn relay
    I25 - rear fog guard relay
    I35 - key-operated supply relay
    I49 - low beam headlamp relay
    I50 - high beam headlamp relay
    I64 - sidelights relay
    N14 - Electronic windscreen wiper intermittence

Przycisk na konsoli srodkowej obok zegarka mam i działa bo sprawdzałem. Co do kabli to mam jedynie 2 wolne wiązki wychodzące razem z kablami od świateł krótkich, długich i kierunków. Jedna wiązka jest 3 żyłowa ( masa, 5V które jest cały czas i 12V gdy załączone są długie) wiec ta wiązka odpada, druga wiązka to z wtyczką taką jak halogeny na której nie ma napięć sprawdzałem czy to nie czasem od spryskiwacza ale na szczęście nie bo sie nie świecą gdy używam spryskiwacza . Macie jakieś pomysły ??