![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
to i ja dołożę swoje 3 grosze na temat arkuszowej 2a... za pierwszym razem wszystko było OK, ale za drugim kołpak na koło założyli tak, że gdzieś go zgubiłem po drodze, a jeździłem z tymi kołpakami już parę miesięcy i mocowania miały dobre... poza tym jak odbierałem auto, to było ciemno i podchodziłem do niego od tyłu więc nie zwróciłem uwagi, że maska była nie domknięta... :/ tak więc panom podziękowałem, bo nie mam zamiaru za każdym razem sprawdzać czy aby koła podokręcane itp.
Bardzo solidny warsztat, robię tam wszystko w mojej AR 145 i nie tylko.
Rozrządy, zawieszenia, hamulce.
Polecam ponieważ jestem zadowolony z bardzo szybkiej i rzeczowej obsługi, oraz uczciwych cen.
Po wjeździe za bramę należy jechać do końca, warsztat jest w głębi na końcu.
Mechanika pojazdowa
Pan. mgr inż Fogiel
WarszawaUlica: Mlądzka 17 Tel: 226104137
---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 16:54 ----------
Ja odkąd przeprowadziłam się do Marek zaczęłam szukać jakiegoś serwisu tu na miejscu i po odwiedzeniu kilku różnych miejsc, z bardzo mieszanymi uczuciami po naprawach trafiłam do Sobczak Auto Serwis. Początkowo tylko na klimatyzację (to było rok temu) bo przestała mi chłodzić a tam wykryli mi usterkę, okazało się, że miałam gdzieś dziurę i dlatego schodził cały ten płyn w tym układzie który chłodzi. Do tego zrobiłam odgrzybianie bo mieli taką promocję na obie te usługi klimatyzacja plus odgrzybianie, chyba wymieniali mi filtr i faktycznie klima w wakacjje bardzo dobrze chłodziła, nie miałam problemów z przykrym zapachem którzy czasami się pojawiał i byłam bardzo zadowolona.
Pojechałam do nich też na wymianę opon wraz z przechowaniem i ostatnio coś waliło w kole więc wysłalam męża, więc nei za bardzo mogę opisac to co zostało tam naprawioneale teraz samochodzik śmiga bez problemów
Polecam ten serwis też dla ludzi z Warszawy, bo to naprawdę niedaleko z Warszawy, a i ceny wydają mi się przystępne. Serwis prowadzi pan Robert Sobczak, bardzo miło mi się z nim zawsze rozmawia i nie traktuje mnie jak głupią blondynkę
to taka informacja dla Pań. Warsztat jest na ulicy Legionowej i dokoła są powieszone białe reklamy z logo Sobczak Auto Serwis(na tej samej ulicy jest kilka serwisów, więc trzeba uważać żeby tafić do dobrego
![]()
pozdrawiam![]()
Pytanie, czy słyszał ktoś, moze nawet naprawiał, u Artura z Warszawy ma serwis na Bonifacego-po godzinach, wczesniej pracuje w alfie na 5 sierpnia chyba.
a może ma ktoś jakieś info o serwisie na Ursynowie- okolice Kabat Imielin?
Szukam jakiegoś dobrego mechanika, który by zrobił/zregenerował maglownice, bo chyba mi się w 33-ce posypała, płyn zleciał mi w ciągu kilku dni do dna. Jakby ktoś mógł kogoś polecić to dawać namiary.
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik
Spróbuj zadzwonić do Tomka Seligi, może Ci powie, gdzie on wozi do regeneracji (ja u niego robiłem prawie 2 lata temu, razem z innymi rzeczami, ale wiem, że magiel do kogoś zawoził). Myślę, że nie będzie trzymał w tajemnicy namiarów, bo to dla niego zero trochę wożenia, a ile mógłby wziąć "marży"?... Ja płaciłem 450 zł, ale do 156ki.
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Panowie, potrzebna pilna pomoc. Moja włoszka przyjechała do Warszawy na komunię i tak jej się spodobało, że postanowiła zostać, tymczasowo uziemiając mnie również. Potrzebuję namiary na kogoś kto nie załamie rąk widząc 164'kę. Generalnie coś z układem paliowym mi siadło, a tutaj nie mam warunków żeby cokolwiek grzebnąć. Prosiłbym o szybką odpowiedź, bo chciałbym jeszcze dzisiaj skorzystać z nocy i zaholować ją pod warsztat a jutro z rana dogadać sprawę. Mówię, sprawa dla mnie bardzo pilna, bo muszę wracać na dniach do Wrocławia. Z góry dzięki za pomoc
Ogolnie to nie często bywam u mechaników, ale jeżeli coś pilnego i potrzeba znawcy to proponuje spróbować w warsztacie na bemowie. Zajmują się ferrari, maserati i alfami, więc będzie drogo, ale znać się będą znali.
Arkuszowa 2. http://mapa.targeo.pl/Serwis-mechaniczny-Alfa-Romeo-Abarth-Ferrari-Maserati-~4450952/Autoserwis/adres
Edit:
Sorry nie doczytałem i ja. Faktycznie na arkuszowej trochę wycisną kasy, ale myślałem, że przynajmniej naprawią.
Nie jedź tam bo jeszcze Ci zepsują i na mnie będzie![]()
Ostatnio edytowane przez Tomakt ; 27-05-2012 o 20:03 Powód: korekta posta