Koledzy mam problem z regulacja reflektorów. Nie reagują na przełącznik w samochodzie , nie chce reflektor unieść się w górę ani opuścić w dół co może być przyczyna?? dodam ,że bezpieczniki są ok. Co może być przyczyną??
Koledzy mam problem z regulacja reflektorów. Nie reagują na przełącznik w samochodzie , nie chce reflektor unieść się w górę ani opuścić w dół co może być przyczyna?? dodam ,że bezpieczniki są ok. Co może być przyczyną??
Zacznij od silniczków na lampach, czy w ogóle są podłączone, czy napięcie do nich dochodzi, czy są sprawne. Jeśli będą ok i nic się nie uda znaleźć to jako następne sprawdziłbym ten regulator w kabinie, może coś nie łączy.
ja mam chyba troche inny problem. mam przod po fl, ksenony i samoregulacje. ale wydaje mi sie ze troche za nisko mi swieca. da sie to jakos przestawic ?? moze to byc przykladowo kwestia zmeczonych juz sprzezyn z przodu i ze rpzod jest za nisko i swiatla do tego sie ustawiaja ??
A może czujnik położenia ksenonów na wahaczach masz walnięty ?
Reflektory po FL mają także regulację ręczną. Otworzysz maskę i na każdej lampie są śruby regulacyjne na nibus nie pamiętam rozmiaru jedna śruba służy do regulacji wysokości druga szerokości.
o dziekuje za pomoc, zoabcze jutro na te sroby, jak znajde to pojade to ustawic