DziękiJutro zabieram się za rozbieranie poszyć.
![]()
DziękiJutro zabieram się za rozbieranie poszyć.
![]()
Zaraz tam cudownego... normalny Vanish, zawsze można spróbować jak nie podziała to są inne droższe środki do tapicerki.
http://www.vanish.pl/product.php?id=15
Poszycia przednich foteli wypranewłaśnie się suszą. Woda była tak brudna, że szok.
Jutro zabieram się za tylną kanapę.![]()
Hej, polecam zakładanie poszyć jak są jeszcze wilgotne. Łatwiej je naciąniesz i lepiej się ułożą na fotelach - kanapie i oparciu. Co do zakładania, widziałem taki myk, że oparcie owijasz folią (oparcie staje się śliskie w stosunku do poszycia), jeżeli ciasno wchodzi poszycie to na początkowym stadium naciągania to pomaga. A potem spod poszycia, gdy juz jestes na dalszym etapie wyciągasz folię. Powodzonka
hehe zawsze tak robięnawet firanki w oknach zakładam lekko wilgotne wówczas lepiej się układają
![]()
Witajcie Koledzy
Chciałbym również i u siebie przerobić manewr ze zdjęciem obszyć foteli i kanapy.
Proszę tylko o info czy jest to aż tak bardzo problematyczne jak np....odkręcanie foteli - właśnie ....czy je trzeba odkręcać by zdjąć obszycia ?
Dodam iż pod "tyłkiem" na przednich siedzeniach pod obszyciem mam coś , co dziwnie wygląda - jakby folia pod spodem pozaginana.... - szpeci to wygląd siedzeń ( choć i tak dupa nie odróżnia aż tak bardzo na czym siedzi).....
Co to może być za folia ?
Pozdrawiam
Roebrt M.
Do prania polecam (w szczególności materiałów/weluru) zwykłe mydełko do spierania plam, niemieckie się sprawdza, dostępne w rossmanie itp. Spierałem nim plamy z oleju silnikowego i śladu nie ma. W przeciwieństwie do innych środków nie spiera koloru, niema odbarwień i śladów.
P.S Jak zdejmujesz tapicerkę z fotela to co poduchą boczną?