u mnie to raczej pozycja 5. długość jakieś 50cm
u mnie to raczej pozycja 5. długość jakieś 50cm
Pozycja 5. to mocowanie, 10. uszczelka. Kosztuje to chyba w okolicach 50 zł.
Uszczelka pionowa w ASO 52zł prowadnica plastikowa 24złjuż to wymieniałem.
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
ciężko powiedzieć co to powinno być bo tego nie mam, ale rzeczywiście możliwe iż to prowadnica plastikowa, nie mam tego ani z lewej ani prawej strony.dzięki za pomoc
dodano: doszukałem się na zdjęciach...jest to pozycja 10-11.będę musiał przyatakować do ASO
Ostatnio edytowane przez CzysteAuto ; 15-04-2012 o 12:41
szyby nie możesz mieć maksymalnie do góry, bo po jej zamknięciu jak się oprze o górną uszczelkę, to Ci odejdzie od słupków i będzie szumiała
musisz ją tak ustawić, by dolegała do uszczelki na słupkach, a u góry miała swobodę przy otwieraniu i zamykaniu drzwi
verdebiancorosso
Tak mam, do max. pozycji przy słupku i góra przechodzi... Ale jak już pisałem szum jest przez zły stan uszczelki a nie przez złe ustawienie szyby niestety...
ale jak szyba będzie dobrze przylegała, to zniwelujesz szum
mnie też szumi w okolicy lusterek i tam jest kant uszczelki podwinięty, szczególnie z prawej strony jest to słyszalne
potraktowałem wszystkie uszczelki silicon-spray'em przed zimą i suche oraz zmiękczone nie przymarzały i mniejsze hałasy są tam generowane
verdebiancorosso
Witam!
Odkopałem stary temat z uwagi na to, że mam taki sam problem. Mianowicie uszczelka nr 1 i 2 w mojej Gtv 95' kwalifikuje się do wymiany. Wyregulowanie drzwi nie niweluje szumów podczas szybkiej jazdy. Czy poza uszczelkami z ASO w cenie nr 1: 800,00 PLN i nr 2: ok 150,00 PLN (obrazek z załączonego wcześniej linka) istnieje jakaś alternatywa? Używki raczej nie występują na serwisach aukcyjnych lub są w kiepskim stanie. Interesuje mnie głównie uszczelka nr 1. Być może ktoś ma taką uszczelkę na sprzedaż, zna osobę, która chce sprzedać taką uszczelkę bądź osobę, która takowe dorabia?![]()